With the liver in tacks*

Luna trecută, mi-am făcut şi eu analizele alea „obligatorii” şi mai ales gratuite [trebuia să le fac în octombrie, da’ mi-a fo’ lene]. Mă temeam de un diabet, de-o treabă de genul ăsta, dar până la urmă se pare că am oareşce „valori crescute” la ficat. Nu ştiu exact despre ce-i vorba, pentru că rezultatele analizelor i-au fost comunicate mamei, prin telefon, tot ce ştiu este că valoarea cu pricina e de 42, iar limita „normală”, de 32. Deci am 10 „puncte” în plus şi asta nu-i bine.

Aşadar, dragii babei, luaţi aminte: Pepsi, chips, ciocolată, cafea multă, oboseală, E-uri în exces = bad => păţiţi ca mine şi nu-i prea bine. Nici beutura nu cred că face prea bine, dar două-trei beri pe săptămână n-or să mă omoare, corect?

Dacă tot am pomenit de rezultatele analizelor, se pare că şi colesterolul e cam „măricel”; mi se pare normal, la cât m-am chinuit să-l „cresc”…

* (s) (anat) liver = ficat; (s) tack, drawing pin = pioneză

5 thoughts on “With the liver in tacks*”

 1. Daca chiar vrei sa aflii daca ai ceva sau nu , eu te sfatuiesc sa`ti faci niste analize platite pentru ca astea nu`s asa de sigure. A fost si la stiri un caz cand o persoana a vrut sa testeze si in loc de urina a pus nu mai stiu ce si i-au iesit analizele bune :|

 2. Si eu tre sa le fac .. dar mi-e groaza …
  O bere doua pe zi nu strica . Nemtii sunt un popor civilizat … la ei berea e aliment !
  Nu pot nicicum sa o conving pe Ghiocel … !

 3. aca ti-ai facut analizele intainte de Pasti sunt relevante.

  Insa imediat dupa Pasti si-a facut barbata-miu ( anul trecut) si s-a speriat de alea de la ficat. Le-a repetat si dupa o luna si dupa 2 la cabinete diferite si valori revenisera la normal.
  Ficatul o duce rau in perioada asta cu multe oua fierte si maioneza si altele ce se mai servesc la Pasti. Si mai ales in Moldova unii insista atat sa mananci la mesele e sarbatori si nu stiu ce-i ala NU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.