WoW – Women on Web, nu World of Warcraft

Women on Web este o conferinţă dedicată femeilor care „se dau” pe Internet şi o fac cu succes. Am urmărit-o, cu mici pauze, pe net, pentru că este transmisă live.

Din păcate, am ratat prezentarea Cristinei Bazavan, cea pe care mi-am dorit cel mai mult s-o văd, aşa că dacă a filmat-o cineva, vă rog să-mi daţi un link.

Am reţinut că nu ai şanse să te angajeze la Tabu dacă nu ai blog. Perfect de acord cu afirmaţia asta, fără alte comentarii. Toţi jurnaliştii oamenii din mass-media ar trebui să aibă bloguri.

M-a amuzat Pyuric pentru că era atât de emoţionată şi-a mărturisit că are emoţii, pentru că e prima dată când vorbeşte la o conferinţă organizată de Cristi Manafu. Dacă m-aţi fi întrebat pe mine, puteam să jur că am mai văzut-o vorbind la o conferinţă, dar uite că m-am înşelat.

Oana Dobre a vorbit despre faptul că este dependentă de Internet, dar că blogul i-a folosit doar cât timp era singură, pentru că „blogul este accesoriul oamenilor singuri”. Cine s-a simţit cu musca pe căciulă s-a scandalizat [exagerez, dar am văzut ceva reacţii pe Twitter]. Oana a vorbit despre Facebook punându-l în opoziţie cu blogul: pe blog poţi modera comentariile, le poţi şterge, dar pe Facebook, nu. Greşit, şi pe Facebook ai destul de multe instrumente pentru cenzură. Cineva din sală i-a atras atenţia că greşeşte, Oana a mărturisit că nu ştia.

Bogdana Butnar a susţinut o prezentare antrenantă, aşa cum sunt toate prezentările ei. Mi se par puţin trase de păr căderile în admiraţie ale unor femei care participă la evenimentele la care vorbeşte Bogdana, dar, în acelaşi timp, nu pot să nu fiu de acord cu majoritatea dintre ele. Îmi place Bogdana, îmi place felul deschis în care vorbeşte la conferinţe, dar m-am săturat să tot aud „wow, genială prezentarea, genială idee, genială Bogdana”. Înainte să-mi săriţi în cap: nu sunt invidioasă, tocmai am spus că şi mie-mi place de ea, şi nici nu mi-ar plăcea să fiu eu invitată să vorbesc. Public speaking is not for me.

În final, Bobby Voicu e Bobby Voicu. El are succes şi când vorbeşte la o conferinţă dedicată femeilor, ce vreţi mai mult? [cineva dăduse un tweet pe tema asta, dar nu-l mai găsesc]

A, da: cu ocazia conferinței organizate de Evensys, am aflat că sunt pe locul 4 în topul celor mai influente femei din social media, conform revistei Biz.

2 thoughts on “WoW – Women on Web, nu World of Warcraft”

  1. Am prezentat impreuna cu Manafu gala Webstock anul trecut, dar atata tot. :P Prezentare nu m-a mai invitat pan’acu sa tin… si eu tot mergeam la conferintele lui pe care le-a tinut in ultimii 3 ani….deci WOW :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.