Zece trupe pe două sute de dolari

Într-un concert de zile mari pe litoral
Vin zece trupe pe două sute de dolari
La cel mai mare festival piese furate se prezintă
Dar Mamaia e prea bătrână, prea proastă să se prindă
[…] Banii zboară în orice direcţie
Tu te-nchini la suta de mii cu două mâini.

Aşa ziceau Paraziţii cu câţiva ani în urmă. Astăzi am dat peste o listă de preţuri cu artişti la kil. Cântăreţi la suta de grame, cum vreţi să le spuneţi. „Exclusiv pentru organizarea balurilor de boboci”.
Spicuim:

BUG Mafia – 1.300 de euro
Delia – 1.400 de euro
Direcţia 5 – 5.000 de euro
Iris – 5.000 de euro
Hi-Q – 2.450 de euro
Nicolae Guţă – 4.400 de euro
Paraziţii – 1.850 – 2.200 de euro
Ştefan Bănică Jr. – 11.000 de euro

TVA inclus*.

16 thoughts on “Zece trupe pe două sute de dolari”

 1. Nu-mi vine sa cred ca Nicolae Guta e aproape la valoarea celor de la Iris si Directia 5. Cata prostime e in tara asta care se vinde ieftin si cumpara scump un manelar? Cat despre Banica nu mai am cuvinte, exagerat de scump.

 2. Prăpăditul ăla de Ştefan Bănică Junior nu face nici cât un sfert de Iris, dărămite cât de 2 ori şi ceva…
  Oricum, preţurile mari pentru Direcţia 5 şi Iris se justifică, e mult de muncă pentru rockeri (instrumentele protejate, staţii, amplificare, chestii).

 3. Eu am vazut niște unii pe acolo despre care nu am mai auzit în viața mea….da au niște prețuri de-ți sare basca din cap.

  Și Bănică mereu a fost grețos de scump….parca la Arhi am citit că a luat 65.000 euro la Cerb.

 4. La Banica se justifica cat de cat ca vine cu muti oameni, are un intreg band dar tot mi se pare scump. Cat despre parazitii mi se pare normal sa fie ieftini, sunt asa cum e si „muzica” lor

 5. nu înţeleg ce director de şcoală l-ar aduce pe guţă să le cânte bobocilor. oricum scump doamnă scump, dincolo era mai ieftin. de banii ăia îi aduci pe paraziţi şi pe BUG mafia şi le mai rămân bani şi pentru mâncare!

 6. …si care e faza?! ar trebui sa cante pe gratis?
  In plus, nu vad nici o sursa pentru lista respectiva.
  Numerele de telefon ale managerilor sunt in general publice(la iris cel putin apar pe coperta albumelor), poate ar fi trebuit sa pui niste intrebari inainte de a baga in aceeasi oala Iris cu Guta, alaturi de versurile celor de la Parazitii care faceau misto de Andre, Voltaj(va prindeti degetele in corzi…)etc.
  Da, Banica e f scump, da Guta cere cat Iris(si face inzecit sunt sigura!), da si Directia 5 sunt scumpi. Totul are un pret, nu stiu care e marea surpriza.
  Generalizarile astea imi lasa un gust tare amar. Nu vreau sa ma gandesc ce gust le-ar lasa celor de la Iris care sunt pe drumuri tot anul si canta pe sume mult mai mici sau chiar pe gratis…

  Liste de preturi se fac si pentru obiecte de arta. Atunci mai vorbesti de cultura la suta de grame?

 7. da, nu am fost foarte coerenta si recunosc ca am luat-o pe aratura cand am vazut numele celor de la iris pe lista aia, in contextul citatelor din parazitii si al sugestiilor de tipul”cantareti la suta de grame”.
  Ideea centrala era ca fie ca te cheama Iris, Cargo, Whitesnake, Cohen…guta(!!), este evident ca ai un pret, asa ca nu mi se pare o chestie pe care sa facem misto, mai ales cand unele din numele enumerate ofera calitate si dedicare in banii respectivi.
  :) imi cer scuze pentru argumentarea mai mult decat alambicata, m-a bufnit rasul cand am recitit ce-am scris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.