Și ziua ta are tot 24 de ore

Nu mai știu unde am văzut mesajul din titlu, știu că mesajul complet era „Și ziua ta are 24 de ore, la fel ca a lui Beyonce”, cu mesajul subînțeles: „și tu ai putea să fii celebră și bogată ca și ea, doar că tu ești leneșă”.

Nu zice nimeni că Beyonce nu a muncit de i-au sărit capacele. Am o vedetă în familia extinsă și am văzut de aproape ce înseamnă viața de persoană publică; nu o invidiez deloc, dar absolut deloc pentru viața ei glamourous. Nici pe Beyonce nu o invidiez, nici măcar muzica nu i-o ascult decât din greșeală. Asta așa, ca să fie clar că nu din invidie scriu articolul ăsta. 

Ce (se face că) nu știe persoana care a conceput mesajul ăla este că viața unei vedete internaționale nu prea seamănă cu viața unei bloggerițe din Hunedoara. Sigur, ne putem trezi la aceeași oră, dar ea deja are unul sau mai mulți asistenți care i-au făcut programul pe ziua respectivă. Mie nici cafeaua nu mi-o face nimeni.

Beyonce nu își începe ziua adunând haine de prin casă și punându-le în mașina de spălat. Nici pe jos nu cred că dă cu mopul sau cu aspiratorul, pentru că bănuiesc că își permite măcar o menajeră. Beyonce nu are nevoie să spele vase, să gătească, să curețe frigiderul, chiuveta, să arunce mâncarea gătită și nemâncată și să curețe oalele, nu trebuie să șteargă plita / aragazul, nu trebuie să meargă după lapte și pâine.

Beyonce trebuie să arate impecabil și pentru asta are, presupun, un program de fitness cu un antrenor personal și un nutriționist care nu doar îi spune ce să mănânce, dar îi și pregătește mesele. De asemenea, Beyonce trebuie să cânte fără greș, iar pentru asta face vocalize și presupun, din nou, că evită băuturile reci, înghețata și face tot posibilul să nu răcească ori să nu facă vreo infecție în gât.

Poate că mai și compune melodii, dacă nu cumva i le scrie cineva. În rest, Beyonce nu are grija zilei de mâne, nu se preocupă de plata facturilor, de citirea contoarelor de gaz, curent sau a apometrelor.

În concluzie: da, ziua mea are tot 24 de ore, ca și a lui Beyonce. Amândouă avem câte două mâini, două picioare, doi ochi, o gură, două urechi, două buci, dar nu spune nimeni că din atingerea corzilor vocale trebuie să iasă aceleași sunete. Și să fi avut vocea și talentul ei, nu am avut același parcurs în viață și deci nu aș fi avut norocul ei. Și cine spune că mi le-aș fi dorit?

Ziua mea are tot 24 de ore, ca și a lui Beyonce, numai că suntem pe fusuri orare diferite și orele mele sunt diferite de orele ei. E atât de simplu.

Am găsit și o sursă. E plin netul de poze „motivaționale” cu mesajul ăsta, cu același număr de ore într-o zi. Bleah.

5 thoughts on “Și ziua ta are tot 24 de ore”

  1. Hahaha!Asta cu doua buci e excelenta.Imi aminteste de o pacienta in varsta,cu o malformatie a coloanei.Imi povestea ca a avut trei soti.Eu,uimita:trei!!!!Ea: „si ce daca-s cocosata,o pzd am si eu ca toate fimeile!Am schimbat locul si norocul pana am gasit ce-am vrut.”Am ras atunci pentru trei zile , mi-am dat seama ca are dreptate in fond,dar eu ca ea tot n-as fi putut sa fac.

  2. Da, intr-adevar, comparatia asta este putin exagerata.
    Dar, ca o paranteza, si Beyonce a plecat de jos, la un moment dat si isi strangea singura rufele.
    Oricum ideea era alta si aceea ca, pentru fiecare categorie de oameni, sa fie un exemplu, de acolo dintre ei.
    De exemplu, daca eu sunt o persoana care considera ca nu ii ajung 24 de ore, iau ca exemplu pe o persoana care are acelasi job, aceleasi ocupatii in general, dar care are mai mult succes decat mine, in tot ceea ce face.

  3. Fara ipocrizie iti spun ca nici eu nu mi-as dori sa am viata unei vedete. Imi place viata mea exact asa cum este si ii multumesc lui Dumnezeu pentru tot. Imi doresc doar sanatate, restul le facem cu ajutoul celui de Sus, cu munca, asa cum am fost noi oamenii de rand obisnuiti sa obtinem tot ce ne dorim.

  4. Nici eu nu invidiez pe nimeni. Incerc sa fiu constienta de fiecare zi care mi se da si astfel, recunoscatoare. Sigur si eu mi-as dori o menajera etc. , dar nu as da nimic din ceea ce am pentru asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.