La zoo, de 1 iunie

La grădina zoologică din Hunedoara

La grădina zoologică din Hunedoara

Grădina Zoologică din Hunedoara, de care am tot auzit timp de 13 ani, dar pe care nu am vizitat-o niciodată, a fost deschisă ieri publicului. Doar pentru o zi, pentru că încă se mai lucrează la renovarea ei. Intrarea a fost liberă, aşa că hunedorenii „au dat năvală”, cum ar zice unii jurnalişti. Nu ne-am călcat în picioare cu alţi vizitatori, dar a fost destul de multă lume.

Doar câteva cuşti aveau plăcuţe cu explicaţii referitoare la animalele pe care le găzduiesc. Pe o cuşcă scria „Fazani”, iar înăuntru erau găini şi un cocoş; leul şi tigrul sunt închişi şi pot fi văzuţi printr-un geam murdar [pe care l-au murdărit copiii care tot băteau în el…], ursul era plictisit şi nu băga pe nimeni în seamă, în ciuda copiilor care se căţăraseră pe gardul din faţa cuştii, am mai văzut un biet lup, vulpi, iepuri şi alte orătănii. Ba am văzut şi un câine, un fel de ciobănesc mioritic mai micuţ, care nu ştiu de ce se află închis într-o cuşcă a grădinii zologice. Pur şi simplu, câini poţi vedea oriunde în Hunedoara, nu era nevoie de încă unul închis în cuşcă.

Pozele pe care le-am făcut le puteţi vedea aici.

5 thoughts on “La zoo, de 1 iunie”

  1. Vai, de când n-am mai fost la Zoo în Hunedoara. Ultimele interacțiuni au fost indirecte, din curtea unui prieten care locuiește gard în gard cu Gradina Zoologică.

    Chiar sunt curioasă cum va arăta după renovare. Așa cum mi-o amintesc, n-aș vrea s-o revăd…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.