Am dat în mintea copiilor? La 33 de ani, colorez (în cărți de colorat)

Pentru unii, oameni serioși, cu copii acasă și joburi de la 9 la 5, așa ar putea să pară: că am dat în mintea copiilor, că nu se face ca un adult să își piardă vremea colorând într-o carte de colorat, fie ea și destinată adulților.

carte de colorat pentru adulti

Acelor oameni serioși le spun că nu e timp pierdut dacă îl irosești petreci făcând ceea ce-ți place. Iar mie îmi place să mâzgălesc, mi-a plăcut dintotdeauna să colorez dar niciodată până acum nu am avut o carte de colorat cu atâtea detalii. Și în asta constă diferența dintre cărțile de colorat pentru copii și cele pentru adulți: în detalii, că tot era curios Tudor Popa.

Am două cărți de colorat pentru adulți de vreo două sătămâni, dar nu am apucat să colorez prea mult, pentru că e nevoie de timp (măsurabil în ore și nu în minute) ca să termini fie și un singur desen.

Am mai cochetat cu desenatul (sau coloratul) de mandale, când am descoperit că există aplicații pentru smartphone care îl pot transforma într-o carte de colorat virtuală. A fost distractiv să colorez dintr-o singură apăsare de pen (am Samsung Galaxy Note 4) și cred că pot spune că a fost prea ușor, de-aia la un moment dat am renunțat. Colorezi, dar cât să și colorezi, dacă sunt 20 de modele și deja le-ai epuizat în câteva zile?

Cu cartea de colorat fizică e altă treabă. Nu se mai umple căsuța când pui creionul în ea, trebuie să îți miști degetele și să apeși, să ai grijă să nu rupi vârful creionului, să nu depășești conturul etc. Mă doare mâna dreaptă după fiecare sesiune de colorat, dar nu regret nimic!

Cartea de față se numește Vise Plăcute și o puteți cumpăra de pe site-ul Editurii Casa. Iar dacă vă doriți altceva, sunt trei modele de cărți de colorat pentru adulți, aceasta + una cu câini și una cu pisici!

Dacă vi se pare că nu aveți timp pentru colorat, gândiți-vă de două ori. Decât un serial oribil la care vă uitați din inerție, mai bine ascultați timp de juma’ de oră muzica preferată și colorați, decât să continuați să urmăriți un serial care nu vă mai place. Sau adunați toate pauzele de țigară pe care vi le luați într-o zi, fumați mai puțin și în loc să băgați în voi fum toxic, mai bine colorați un pic. Garantat vă face mai bine decât țigările (hahaha, ce apucături de nefumătoare, cum să vii cu astfel de idei?! CINE RENUNȚĂ la țigări?)

5 thoughts on “Am dat în mintea copiilor? La 33 de ani, colorez (în cărți de colorat)”

  1. Bună, Denisa. Am citit cu plăcere articolul tău. Cărţile de colorat pentru adulţi eu cred că sunt cea mai faină „jucărie” care ne poate deconecta de la tot. Dar o jucărie care ne relaxează şi ne binedispune. :D

    1. Da, exact ăsta e scopul lor – acela de a ne deconecta de la viața reală, aia care ne stoarce de energie. Chiar dacă nu stai ca o legumă, ci „muncești”, te încarci de fapt cu energie pozitivă. Unless te hotărăști să folosești doar creioane negre!

  2. coloratul chiar e relaxant, mai colorez si eu impreuna cu fetele mele si la un moment dat ele trec la alte jocuri si eu mai raman 5 minute sa termin desenul :)

  3. Am avut si eu Padurea fermecata – am facut-o ”cadou” altcuiva cu mai mult timp, pentru ca deja ma apucasem de mandala pe pereti acasa (think of mandala fosforescenta)… so era complicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.