Am mâncat carne de struț!

Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge să mănânc burgeri de struț, dar viața îmi oferă mereu ocazii neașteptate pe care, de cele mai multe ori, le întâmpin cu brațele deschise.

Dacă nu exista site-ul gourmetdestruț.ro, nu aș fi alergat niciodată după ditamai pasărea, ca să o tai și să-i mănânc carnea. Fără supermarket-uri, vegetariană eram… Dar așa, dacă tot am primit „în teste” carne de struț, mi-am rugat bucătarul din dotare să facă minuni cu ea.

Carnea de struț este mai sănătoasă decât carnea de la alte animale, având chiar mai puține calorii decât carnea de pui. Surprinzător, carnea este roșie, încă un lucru pe care nu l-aș fi aflat dacă nu aveam blog. Gustul este… să zicem: interesant. Nu a devenit carnea mea preferată, pentru că prefer carnea de porc sau de pui, dar am reținut că gustul e bun pentru ceea ce oferă: satisfacția de a consuma carne fără vina de a te îndopa cu grăsimi.

  • Struțul este original din Africa, dar se dezvoltă foarte bine în țări din întreaga lume
  • Struțul nu are mușchii pieptului dezvoltați și de aceea nu poate zbura
  • Masculii ating 2,4 metri înălțime și pot cântări peste 100 kg, femelele sunt ceva mai mici
  • Struții au gâtul lung și picioare puternice, care le permit să alerge cu 70 km/h, în pași de până la 8 metri fiecare – deci v-am zis eu bine că nu ai vrea să îl alergi ca să îl mănânci!
  • Denumirea speciei, Struthio camelus, vine din limba latină și se bazează pe asemănările dintre struți și cămile: ochii și sprâncenele proeminente, dimensiunile mari și toleranța lor remarcabilă la condițiile deșertice

Noi l-am și afumat. A ieșit o pastramă despre care nu aș fi știut să spun că nu este de vită sau de porc, pentru că avea un gust de pastramă…  de carne afumată, nu de carne de găină sau porc sau struț!

De asemenea, am făcut ciorbă cu carne de struț (ca aia de văcuță, mmm!), precum și burgeri cu carne de struț. Atenție: carnea este cam seacă, trebuie compensat cu legume zemoase ori cu sosuri.

Carnea de struț am primit-o în teste de la BUZZstore. Oricine poate să testeze cele mai noi produse de pe piață, înscriindu-se pe site-ul BUZZ Store (click aici!).

Pe măsură ce apar noi campanii de testare de produse, vă înscrieți la testare completând un chestionar și dacă vă încadrați, veți primi gratuit acasă produse. Uneori, produsele pot fi testate doar de către cei care locuiesc în orașele mari, dar eu locuiesc în Hunedoara și până acum am testat destule produse.

 

5 thoughts on “Am mâncat carne de struț!”

  1. Salamul despre care povesteai ca îl face Sebi era tot din struț?
    Eu aș mai adăuga că struții nu pot fi ținuți la înghesuială în cuști și de aici multe avantaje legate de calitatea cărnii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.