Am testat: NIVEA BB Cream

Ce spun ei: NIVEA BB Cream 5în1 este o cremă de înfrumusețare, îmbogățită cu Minerale, Provitamina B5 și un strop de machiaj, ce hidratează tenul și îi conferă un aspect uniform și frumos, fără imperfecțiuni.

Ce spun eu: Wow! Nu mă așteptam să fiu atât de mulțumită de un produs la care mă uit de câțiva ani cu o sprânceană ridicată. Încă de când au început să apară pe la noi cremele „bibi”, am zis: iată încă o găselniță de marketing! 

Nu că n-ar fi. Logic că absolut fiecare produs nou lansat pe piață are ca scop să se vândă. Că între timp îți mai rezolvă și câte o problemă sau te face să arăți mai bine e doar un bonus de care poți să ai parte sau poți să nu ai parte. Produsele care promit ceva și nu livrează nu supraviețuiesc pe o piață și așa suprasaturată, deci dacă cremele de tip BB au supraviețuit, înseamnă că nu sunt chiar degeaba.

Pe scurt, BB vine de la Blemish Balm, adică balsam pentru imperfecțiuni, pe piața asiatică. Pentru piața vestică, BB se recomandă ca fiind Beauty Balm. Păcat, eu aș fi mers tot pe ideea de rezolvator al micilor imperfecțiuni ale tenului. Invenția îi aparține unei femei medic dermatolog din Germania, Christine Schrammek, și datează din anii 1960. Ehei!

Crema BB de la NIVEA este 5 în 1, pentru că face cinci chestii:

  • even: uniformizează tenul
  • help prevent blemishes: ajută la prevenirea imperfecțiunilor
  • moisturize: hidratează
  • mattify: matifiază
  • refine pores: reduce aspectul de pori dilatați

Sunt trei tipuri de BB Cream în gama NIVEA: pentru tenul deschis, pentru tenul mediu/închis și pentru tenul cu imperfecțiuni. Eu l-am testat pe cel de-al treilea, pentru tenul cu imperfecțiuni. Nu am foarte multe probleme, dar și când încep să-mi apară coșuri, apăi să te ții!

Cât a fost caniculă, am folosit această cremă foarte rar spre deloc, mai mult seara și aplicată în strat foarte subțire, pentru că numai de creme grase nu mai am nevoie când afară se topește asfaltul! Când am folosit-o, însă, am avut plăcuta surpriză să constat că toate acele coșuri care stăteau să erupă au fost luate cu binișorul și tratate. Unde mai pui că, atunci când mă știu machiată [chiar dacă prin machiaj se înțelege aici cremă BB și mascara], îmi ating mai puțin tenul cu mâinile.

Deși am folosit cam un sfert de tub, încă nu am fost în stare să nimeresc cantitatea potrivită, așa că de fiecare dată am scos din tub și aplicat mai multă cremă BB decât aveam nevoie. Nu arată dubios, chiar mă declar impresionată de felul în care crema se adaptează tenului și nu pari zugrăvită cu un fond de ten maro.

De curățat, am curățat-o cu gelul de curățare Daily Essentials Wash Off Effective Cleansing Gel, tot de la NIVEA, pentru că și acesta este destinat tenului cu imperfecțiuni [blemish prone skin]. Și acesta este anti bacterian și conține extract de magnolie.

Ambele produse au un miros foarte plăcut și poate că dacă nu aș turna de fiecare dată mai mult decât am nevoie, m-ar și ține mai mult. Oricum, nu-mi fac prea multe griji: la cât de rar folosesc produse de machiaj, sunt în siguranță.

Preț: 24,99 lei pentru BB Cream, aproximativ 18 lei pentru gelul de curățare. Din păcate, nu-l găsesc pe nicăieri să vi-l arăt și nici în Kaufland nu l-am văzut.

Disclaimer: Aceste produse nu le-am testat #pebaniimei, pentru că le-am primit de la NIVEA, dar ceea ce v-am spus mai sus reprezintă părerea mea și ea ar fi fost aceeași și dacă mi le-aș fi cumpărat eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.