Am văzut „Pregăteşte-te, că vine!” [2012]

Aşa cum spuneam, ieri am fost la Timişoara ca să văd comedia „Pregăteşte-te, că vine!” [„What to Expect When You’re Expecting”]. Pot spune chiar că am dat o fugă până la Timişoara, pentru că de la şcoală am plecat cu tata direct la Timişoara, am ajuns chiar înainte de începerea filmului, iar după ce s-a terminat ne-am urcat în maşină şi am venit acasă. Niciodată n-am stat atât de puţin în oraşul meu şi-mi pare rău că n-am apucat să fac mai multe; data viitoare, cu siguranţă.

Pentru mine, filmul despre surpriza pe care o ai când afli că urmează să devii părinte a fost în sine o surpriză. Una plăcută, se-nţelege. Au fost voci care au spus că e un film de fete, dar raportul bărbaţi-femei din sală a fost unul destul de echilibrat. Şi nici al meu tată n-a adormit la film, ba chiar i-a plăcut, că altfel n-ar fi râs la unele faze mai tare decât mine!

„Pregătete-te, că vine!” urmăreşte povestea a cinci cupluri [sau a zece persoane, că două dintre ele nici măcar nu formează un cuplu] care află că „sunt însărcinate”. Am observat că în filmele americane, starea de „însărcinare” nu se mai limitează doar la femei, şi bărbaţii sunt însărcinaţi împreună cu ele [„We’re pregnant!”] şi asta îmi place; e înduioşător. 

Spre deosebire de alte comedii pe care m-am dus la cinema ca să le văd după ce-am urmărit trailerul, în „Pregăteşte-te, că vine!” sunt foarte multe faze amuzante, deci ceea ce aţi văzut mai sus nu e tot ce veţi vedea în cele aproape două ore de film.

Mi-a plăcut rolul lui Jennifer Lopez, chiar dacă mă enervează vocea ei atunci când vorbeşte [când cântă e altceva…]; aşa mi-am schimbat părerea şi despre Eva Longoria, urmărindu-i rolul în „Neveste disperate”. De Cameron Diaz îmi place „din oficiu”, deci nu avea cum să nu-mi placă rolul ei în film. În schimb, nu mi-a plăcut de nici o culoare rolul jucat de Anna Kendrick, o fătucă supărată pe viaţă, speriată de bărbaţi ce de bombe, dar aflată în căutarea bărbatului ideal – care, apropo, nu există. Dar nu, ea se încăpăţânează să-l aştepte. Grrr! Fetelor, dacă urmăriţi „Gossip Girl” [e una dintre plăcerile mele vinovate, let it go!], îl ştiţi pe Nate şi-o să vă placă şi rolul lui în film. El e bărbatul aproape ideal pe care-l aştepta Rosie [Anna Kendrick].

Filmul are şi momente emoţionante şi nu ştiu dacă a fost de la oboseală sau pentru că m-a atins într-un punct sensibil, cert e că la un moment dat mi s-au umezit ochii şi simţeam că urmează o tură de plâns cu sughiţuri, dar noroc că scena s-a terminat repede şi a fost urmată de una la care am râs, din nou. Cred că replicile schimbate de membrii „clubului tăticilor” – care-i ca Fight Club – sunt cele mai savuroase.

Rămâne să vedeţi şi voi filmul şi să-mi spuneţi dacă v-au plăcut.

3 thoughts on “Am văzut „Pregăteşte-te, că vine!” [2012]”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.