„L” de la Lala

Lalalalalalalalalala! Delalala. D. Lala. Denisa Lala. Doamne, cât am putut să-mi urăsc numele de familie în şcoala generală! Copiii, fir-ar ei să fie, mi-au mâncat zilele cântându-mi numele din prima şi până în ultima zi de şcoală. Atunci când nu eram Denis-Penis [nu-mi amintesc cine era, dar ştiu sigur că l-am bătut pentru porecla asta] sau Denisia, eram ♪ ♫ ♩ ♬ ♭ Lalalalala ♪ ♫ ♩ .

Mi-au trebuit 25 de ani ca să încep să îmi iubesc numele de familie, cam tot atâţia cât i-au trebuit şi lui Sebastian Bârgău ca să mă găsească şi să mă convingă să îl schimb. Dorm liniştită, totuşi, pentru că în judeţul Hunedoara mai există un Lala care nu doar că a dus numele de Lala mai departe, dar şi-a botezat copilul Denis. Ştiu, ştiu că am mai scris asta, dar mă bucur enorm că mai există un Lala.

Din „cercetările” făcute pe Facebook, am aflat că Lala ar cam fi un nume albanez. De undeva trebuie să fi venit strămoşu’ care s-a aciuat în zona pe care astăzi o numim judeţul Hunedoara, iar dacă Daniel Lala mi-a spus că ne tragem de prin Mongolia, ochii mei mari şi instinctul mă fac să cred că mai degrabă „vin” din Albania decât de foarte departe. Cre dă noi, cei din familia Lala, suntem mult prea comozi ca să ne mutăm definitiv de pe un continent pe altul, indiferent de motive.

Primul meu tatuaj a fost gândit în jurul portativului verde pe care sunt două note muzicale portocalii: La şi la – Lala.

6 thoughts on “„L” de la Lala”

  1. Nici Sas nu este de dorit sa te cheme, mai ales cand stai in Ploiesti, unde nimeni nu auzise un asemenea nume. „Dai cu sasul de aici” era modul cel mai placut in care ma alintau copiii la scoala.

  2. Mie-mi place numele Lala! Cu riscul de a-l supăra pe soțul tau(ups), e mai melodios decât Bargau!
    Îmi amintesc cand acum ceva timp, cineva mă acuza ca suntem rude, si complotam lol. Aluzie la numele blogului meu lol(care a venit de la La La Land – nickname pentru LA lol)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.