Anunţ pentru iubitorii de IKEA

Era august, era foarte cald, iar în inbox mi-a aterizat un mesaj. Nu prea primesc eu mailuri în engleză, excepţie făcând newsletterele la care m-am abonat de bunăvoie şi nesilită de nimeni şi spam-ul la care nu m-am abonat, dar care continuă să-mi parvină. Cum mesajul ajunsese în inbox, l-am citit, cu atât mai mult cu cât avea subiectul House Call – IKEA FAMILY LIVE. Tot ce ţine de IKEA mă interesează, aşa că am continuat să citesc, cu o sprânceană ridicată, recunosc.

Cea care-mi scrisese se numeşte Helen şi este Local Homes Editor la revista IKEA Family Live. „Îţi scriu pentru că tocmai ţi-am descoperit blogul şi postarea despre cât de mult iubeşti IKEA şi mă întrebam dacă ai fi interesată să participi în ediţia House Call”, zicea mesajul. What?!? Deja nu mai stăteam bine pe scaun, începusem să mă foiesc şi mă pregăteam să sar în sus de bucurie.

Da, IKEA m-a descoperit datorită acestui blog, locul unde mi-am declarat de nenumărate ori iubirea faţă de acest brand. Şi acum, IKEA vrea să-mi facă o vizită virtuală, ca mai apoi să mă prezinte în revista ei despre familii care locuiesc în case mobilate sau decorate cu produse IKEA. CÂT DE TARE E ASTA?!

După un schimb de mailuri care s-a întins pe durata mai multor săptămâni, astăzi am primit o altă veste, şi mai grozavă, despre care veţi citi tot aici, pe blogul iubitoarei de IKEA, peste vreo două săptămâni. Dar până atunci, dacă şi voi iubiţi acest brand, vin din partea lui Helen Brown cu o propunere pentru voi: să apăreţi şi voi în revista IKEA Family Live. Vreţi? 

Dacă da, iată ce trebuie să faceţi: în primul rând, îi scrieţi lui Helen un e-mail la adresa [email protected], în care îi povestiţi, pe scurt, despre voi şi casele voastre mobilate sau decorate cu IKEA. Atenţie, simpla acţiune de trimitere a unui mesaj nu vă garantează apariţia în revistă, dar cu cât aveţi mai multe produse IKEA sau cu cât sunteţi mai entuziasmaţi de casele în care locuiţi, cu atât vă sporesc şansele de a fi publicaţi. Eu sunt doar mesagerul, intermediarul, dacă vreţi. Pe mine Helen m-a găsit pentru că am strigat în gura mare că iubesc brandul ăsta, poate că voi nu aveţi un blog, dar aveţi toată casa mobilată cu IKEA şi vă doriţi să apăreţi în revistă.

Mai departe, o să primiţi un chestionar în care vi se cere să povestiţi despre „situaţia locativă”, câte camere aveţi, dacă staţi la bloc sau la casă, la ţară sau la oraş, câte persoane locuiesc în casă, ce vă place şi ce nu vă place în casele voastre etc. Sunt multe întrebări, dar eu am răspuns cu plăcere la toate, pentru că îmi place să vorbesc despre casa mea. Cui nu-i place?

Apoi, va trebui să faceţi voi fotografiile ce urmează să fie publicate în revistă. Şi aici intervine partea distractivă: nu poţi să apari într-o revistă cu casa întoarsă, nu?

Mie curăţenia generală mi-a luat vreo patru sau cinci zile de muncă neîntreruptă [doar de somn, când cădeam lată], dar recunosc că m-am băgat şi acolo unde camera foto nu avea cum să ajungă, cum ar fi după cuptor şi aragaz, pe sub chiuvete, printre farfurii, în cabina de duş, pe dulăpiorul din baie, în balcon, ce să mai, aproape că nu a existat centimetru pătrat în care să nu fi ajuns cu cârpa, mopul şi produsele de curăţat. Şi am un apartament destul de mare!

Într-un final, am făcut câteva sute de poze, din care am ales apoi câteva zeci, deşi ei îmi ceruseră cam 15. Asta-i „boala” mea: niciodată nu mă pot opri din făcut poze şi când trebuie să aleg doar una, îmi vine să plâng. Parcă aş fi rudă cu Piticu!

V-am povestit toate astea ca să ştiţi ce vă aşteaptă: curăţenie generală, poze clare, nemişcate, luminoase, un chestionar destul de lung şi apoi răsplata: apariţia în revista IKEA. La cererea lui Helen, mi-am permis să-i fac trei recomandări: Tomata, Raluxa şi TVdece. Sper să-i fi răspuns! :P

Să-mi spuneţi şi mie dacă vă interesează şi dacă veţi primi un răspuns pozitiv. Succes!

3 thoughts on “Anunţ pentru iubitorii de IKEA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.