Apropo de oameni extraordinari: Daniel Mitre

Eu îi zic Veve, pentru că aşa şi-a spus el încă de când şi-a deschis blogul Doipedoi. Îl ştiu pe Veve din vremurile când blogosfera românească se compunea din câteva bloguri în fiecare oraş, iar întâlnirile bloggerilor se puteau face lejer într-o sufragerie, atât eram de puţini. 

De când îl cunosc eu, Veve face fapte bune: adună bani şi alimente pentru bătrânii singuri din Arad, susţine diverse categorii de persoane defavorizate, organizează acţiuni, întâlniri, ONG-uieşte, se implică, se agită pentru alţii. Asta în ciuda faptului că propria lui sănătate îi mai joacă feste, dar eu sunt sigură că o să treacă peste toate problemele, pentru că e un om prea bun ca să nu se întâmple aşa. Acum, Veve mai vrea să facă una bună.

Iată ce mi-a scris: „Plec în Africa la începutul lui septembrie. Fac un stagiu de voluntariat acolo, prima dată două luni, apoi şase luni. O parte dintre motivaţiile plecării mele în Uganda sunt aici. Mai sunt cele legate de satisfacţia personală pe care nu le-am putut înşira pe blog. Sunt cele care ţin de ţeluri şi lucruri pe care vrei să apuci să le faci. Şi dacă nu plec acum, poate nu voi mai avea niciodată această ocazie”.

Ca să-şi îndeplinească visul ăsta, Veve trebuie să strângă aproape 1.000 de euro, bani care să-l ajute sa achite 10% din contravoaloarea biletului de avion până în Uganda şi alte cheltuieli necesare plecării. Ce ziceţi, îi dăm o mână de ajutor? Zău că merită!

„Vă ofer toate detaliile necesare dacă îmi scrieţi pe contact at doipedoi.com. Contul bancar este: RO88INGB0000999900364629 Mitre Daniel Florin – ING Bank, la fel şi adresa de PayPal – web.resort at yahoo.it”.

4 thoughts on “Apropo de oameni extraordinari: Daniel Mitre”

  1. Am vazut la stiri ca este epidemie de Ebola acolo. Cum are curajul sa plece in asemenea locuri? Nu exista nici vaccin, nici tratament pentru aceasta boala.

    1. @Anca: Bună! Mulțumesc Denisa pentru sprijin și gândurile frumoase.

      @Anca ai și tu dreptate. Nu voi amâna plecarea mea. Asta pentru că în momentul în care am luat hotărârea de a pleca, știam toate riscurile la care mă expun. Consider că dacă am foarte mare grijă pot trece cu brio și peste acest hop. Momentan toata lumea este disperata, in regiunea respectiva a fost instaurata carantina. Ma rog pentru oamenii aia de acolo, sa treaca peste nebunia acestor zile. Dacă este să raportez scopul călătoriei mele, campanii de informare cu privire la problemele de sănătate (igienă personală, nutriție, prevenire HIV etc.), cursuri de limbi străine și cursuri IT, precum și activități non-formale cu tinerii și copii, sunt ferm convins că aceste ținte sunt destul de puternice încât să-mi ofere puterea de a merge pe drumul pe care l-am ales.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.