Eu aș vrea să folosesc eMAG Genius, dar…

eMAG nu vrea ca eu să folosesc eMAG Genius. În schimb, eMAG îmi tot spune că „la comanda asta, ai fi putut economisi x lei, costul transportului”.

Păi bine, eMAG, să zicem că aș vrea să dau 100 de lei pe an ca să beneficiez de livrare gratuită la produsele pe care le comand, mai ales că de multe ori caut câte un produs și transportul costă dublu, iar eu renunț la a-l mai comanda. Dar cum facem? Că tu îmi spui la fiecare comandă că îs fraieră că nu aleg eMAG Genius, dar tot tu îmi spui că nu este disponibil în localitatea mea. Nu poți ruga un programator să nu le mai arate mesajul ăsta celor aflați în afara ariei de acoperire? Zic și eu… nu mă pricep la comerț online, cel puțin nu la vând, doar la cumpărat.

Filtre de cafea: Cost produs: 8,19 lei » Cost livrare și procesare: 20 de lei

Spray pentru arsuri: Cost produs: 17,85 lei » Cost livrare și procesare: 20 de lei

Amorsă de perete Oskar anti-mucegai: Cost produs: 17,99 lei » Cost livrare și procesare: 14,99 lei

• Termometru rezistent la apă: Cost produs: 23,99 lei » Cost livrare: 14,99 lei.

…și lista poate continua la nesfârșit! Problema principală este că eMAG s-a transformat din magazin online în bazar online și fiecare vânzător care „expune” pe eMAG.ro are propriile opțiuni de livrare. Unii livrează la Easybox, alții livrează doar prin curier. Unii îți cer 15 lei ca să-ți livreze prin curier, alții îți cer 25. Poți ajunge, dacă pui 10 produse diferite în coșul virtual de cumpărături, să plătești de 10 ori transportul și să primești 10 colete de la 10 curieri diferiți – mă rog, nu știu dacă mai există atâtea firme de curierat, ziceam și eu. Și mai poți risca să plătești pentru transport mai mult decât pentru produsele comandate.

Iată ce scrie pe secțiunea dedicată Easybox de pe site-ul eMAG:

Poți comanda doar produse mici și medii, vândute de eMAG sau de magazinele partenere din Marketplace care livrează prin Sameday Courier. Găsești această informație fie în pagina produsului care te interesează, fie utilizând filtrul „Disponibil prin easybox” la căutarea produselor.

https://www.emag.ro/easybox

În realitate, multe produse „nu pot fi livrate” la Easybox, din motive doar de eMAG știute. Poate se încing și riscă să explodeze (dacă îți comanzi butelii de gaz pentru camping)? Nu știu. Ce știu e că multe produse nu pot fi livrate la Easybox, pur și simplu. Ba chiar, săptămâna trecută am comandat ceva și aveam ca opțiuni de livrare curierul sau poșta. Am ales poșta, pentru că așa sunt eu, mai zgârcită și mai… ecologistă. Mai bine să vină toate cu un camion la poștă decât să vină curierul la mine acasă pentru un produs mic.

În fine, putem să ne oprim puțin din această tiradă și să apreciem faptul că au dispărut reclamele la Genius de pe TV? Nu mă uit la TV decât cel mult o oră pe zi, la Știrile Pro TV (și de la toamnă o să mă uit la Visuri la Cheie), dar ar fi destul de rău să îl mai văd pe nesuferitul ăla recomandându-mi cu superioritate ceva la care eu nu am acces. Numai fiț săraci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.