Mașina de spălat vase mi-a schimbat viața

Ani de zile m-am gândit: „ce fain ar fi să am și eu o mașină de spălat vase, dar unde s-o mai punem și pe aia? Plus că sunt și foarte scumpe…”. M-am tras pe fund, cum ar veni.

Apoi iubitul meu soț mi-a cumpărat una: Bosch SMS25AW02E. A luat un Bosch model decent spre scump, dar cu o reducere semnificativă pentru că era un pic lovită ușa. Orice aparat electrocasnic din casa mea va fi lovit la un moment dat, așa că aspectul ăsta nu m-a deranjat câtuși de puțin. Mai ales dacă asta a însemnat un preț mult mai bun.

Am iubit-o din prima zi. I-am dat de lucru cu oale pline de grăsime, farfurii cu mâncare întărită, iar rezultatele sunt aproape de fiecare dată impecabile, ca în reclamele de la TV. Niciodată până acum nu am avut farfurii care să scârțâie după spălare.

Am scris un review pe pagina produsului în care am zis așa:

Îi face treaba fără cusur, chiar dacă eu în 99% din cazuri o folosesc pe programul scurt, de 55 de minute. Nu mai vreau să îmi imaginez viața fără o mașină de spălat vase, pur și simplu nu mai stau zeci de minute să frec la oale și să mă prefac că spăl tot felul de tacâmuri.

Gândiți-vă doar că o mașină de spălat vase spală ȘI IGIENIZEAZĂ, lucru pe care tu, cu buretele și apa caldă, nu îl poți face. Iar când ai copil mic sau când un membru al familiei este bolnav, e foarte important să ai tacâmuri și vase super curate, nu doar aparent curate. Niciodată nu am reușit să fac o farfurie să scârțâie așa cum scârțâie când o scot din mașina de spălat vase.

Nu știu alții cum sunt, dar eu m-am săturat să spăl vase, în special vasele altora. La noi în casă gătim în toate felurile, iar eu mănânc doar anumite chestii. Mi s-ar părea chiar aiurea să spăl vasele slinoase din moment ce eu am ales să nu mai mănânc carne sau alte chestii de origine animală.

Chiar și oalele cuc grăsime se spală bine folosind programul scurt. Totuși, dacă avem oale sau vase foarte murdare, aleg un program mai lung, însă în general mașina rămâne setată pe programul eco.

La fel procedez și cu mașina de spălat haine: am găsit un program cu care mă înțeleg și foarte rar aleg altceva. Nu mi-ar strica un tutorial de la cineva care mai are mașină de spălat haine cu uscător Samsung… că vine toamna și aș vrea să încep să usuc la ea hainele și deși o am de vreo două sau trei luni, am uscat hainele o singură dată, de test. În apărarea mea (de parcă aș avea nevoie să mă scuz), a fost foarte cald și să usuc hainele folosind energie electrică ar fi fost, din punctul meu de vedere, o risipă de resurse.

Am făcut și un video, dar e prea scurt și YouTube mi l-a încadrat la Shorts:

https://youtube.com/shorts/Z69lOvsqN5s?feature=share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.