„Așa cum văd eu viața”, Daniel Mitre

Aceasta nu este o recenzie de carte. Acesta este un mic interviu cu prietenul meu Daniel Mitre, pe care vechii cititori ai acestui blog (dacă mai sunteți pe aici…) îl știu drept Veve.

Daniel Mitre se pregătește de o nouă lansare de carte. Volumul „Așa cum văd eu viața” o să apară luna asta și pentru că îl știu de o viață (de om mic, dar tot o viață e), i-am propus să vorbim puțin despre această carte. 

daniel mitre asa cum vad eu viata

De ce (încă) o carte? Sau când mai ai timp și pentru scris?

Întotdeauna trebuie să ne găsim timp pentru lucrurile care ne plac, astfel ne facem timp pentru propria persoană. Acest volum este de fapt al doilea, primul l-am lansat acum patru ani și a fost o carte cu „circuit închis”, am scos un mic tiraj și mi-am bucurat prietenii cu el. Apoi mi-am dat seama că trebuie să mă gândesc mai serios și să pun pe hârtie o parte din gândurile mele, cele pe care vreau să le împărtășesc oamenilor.

Cum vezi tu viața? Ce ne poți spune despre acest nou volum?

Ultimii ani au fost destul de încărcați, din toate punctele de vedere. Au fost ani în care am crescut, m-am descoperit și am învățat ce este iubirea. Faptul că am avut șansa să lucrez în cadrul proiectelor destinate copiilor cu dizabilități m-a făcut să cântăresc mult mai bine adevăratele valori ale vieții. Într-un fel, văzând în jurul meu atâta nedreptate și suferință, mi-am dorit să pot să fiu omul care contribuie la o viață mult mai bună a celor din jurul meu. „Așa cum văd eu viața” sunt bucăți din trăirile mele, gânduri adunate în momente cheie, un dialog despre oameni, viață, acceptare, iubire și altruism.

Cine trebuie să citească volumul scris de tine?

În principiu toată lumea! Însă sunt convins că îl vor aprecia cei care au nevoie de anumite răspunsuri. Cum spuneam și în începutul acestei cărți, putem cu ușurință să transpunem totul într-un magazin virtual și să cumpărăm ceea ce avem nevoie. Făcând asta vom realiza că multe produse sunt indisponibile, mai ales pe cele care le dorim cu orice preț. Fiind vorba despre mine și oamenii care din când în când îmi calcă pragul inimii, am ajuns la concluzia că doar fiind sincer cu mine pot întradevăr să expun în cuvinte ceea ce simt. Un dialog cu mine, o punte de legătură între sufletul meu și cel al cititorului. Sunt parte din trăirile mele de zi cu zi, gândurile și frământările cotidiene. De foarte puține ori regret, când o fac înseamnă că am greșit cu adevărat. Timpul spulberă din defecte când acceptăm că nu suntem perfecți. Să nu lași nici o zi să te bântuie cu regrete involuntare. Când întâlnești pe cineva în calea ta, fă în așa fel încât să-l tratezi așa cum îți place ție să te trateze cei din jur. Pare ciudat, dar nu trebuie să oferi prea multe, ajunge doar să-ți păstrezi sinceritatea și calmul.

Un mesaj pentru cei care citesc acest foarte scurt interviu?

Este suficient timp pentru dragoste în viața ta, nu lăsa lucruri superficiale să strice cursul. Iubește când trebuie, respectă când trebuie și dă-ți seama când riști să pierzi tot ce primești.
Nu iubirea consumă oamenii, ci superficialitatea. M-am ascuns întodeauna de declarații și nici acum nu știu de ce funcționam așa. Încă învăț să accept sentimente. Ale mele. În timp am realizat că nu trebuie să mai fug. Să accept ce primesc și să mă bucur cât pot de mult. Să las emoțiile să lucreze constructiv.

Cartea lui Daniel Mitre – „Așa cum văd eu viața”, se poate comanda online de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.