Atenţie la hoţii cu cartelă Cosmote!

Ieri, după ora 18, mama a primit pe numărul ei de Cosmote un apel de la un număr necunoscut. Un gigel s-a prezentat ca Mihai nu-ştiu-cum de la „departamentul Cosmote” şi i-a cerut detalii despre plata ultimei facturi. Gigelul încerca să-i explice că ultima factură nu apare ca fiind plătită, aşa că pentru confirmare, trebuia să tasteze, în timpul convorbirii, * şi nişte cifre. Asta ar fi însemnat să-i încarce cartela gigelului respectiv.

I-am luat telefonul, dar n-am avut răbdare să-l las pe gigel să-şi termine povestea, pentru că aşa aş fi aflat şi numărul de telefon pentru care vroia încărcarea. Oricum, aveţi grijă cu astfel de hoţi şi nu tastaţi cifre şi alte combinaţii aiurea dacă vă sună un şmecheraş cu număr ascuns. Nici un operator de telefonie mobilă nu vă va suna să vă ceară să tastaţi o combinaţie de cifre, cel mult vă poate cere numărul chitanţei sau un număr de referinţă, dacă aţi plătit online. Şi păstraţi întotdeauna chitanţele.

10 thoughts on “Atenţie la hoţii cu cartelă Cosmote!”

  1. Si nu iti spun: „dumneavoastra sunteti titulara de contract?”
    si eu si mama am patit-o. nu iti spun pe nume, ci te intreaba daca esti titularul de contract.
    p.s: aveti grija ca mai nou au inceput si la interviuri pentru joburi. te pun aia sa completezi o chestie cu datele de pe buletin si la finalul listei, cu litere mici scrie: ne acordati dreptul de a va folosi datele personale in diferite scopuri :-o WTF?!

  2. Am prieteni care au patit acelasi lucru…diverse persoane incearca sa-si incarce cartela pe banii altuia.

    Stiu pe cineva care i-a incarcat unui hot din asta 100E. Dupa ce a vorbit cu cei de la Vodafone/Cosmote(nu mai stiu exact) a reusit sa recupereze o mare parte din suma.

  3. eu am lucrat la cosmote si stiu ca se trimit mereu sms-uri clientilor sa li se spuna sa nu dea date…dar nimeni nu citeste sms-urile alea.in schimb,cand scrie de castig,toti citesc.a fost un caz cu o doamna care incarcase cartela aluia cu banii de lapte praf pt copil.Cine e de vina?Hotul sau femeia aia fara minte?

  4. Oho,de cite ori au incercat sa ma faca si pe mine…Ghinionul lor e ca sint destept si imi pica fisa repede,asa ca nenorocitii primesc de la mine eventual niste injuraturi…:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.