Big City Nights – Povestea Scorpions

Tocmai am primit pe mail informaţia că în anul 2013 va fi difuzat documentarul Big City Nights – The Scorpions Story, filmat de Deutsche Welle pe parcursul celor trei ani cât durează turneul final al trupei Scorpions.

Trei ani, cinci continente, ultimul turneu. Povestea unei trupe şi a visului membrilor săi.

The Scorpions e de departe cea mai de succes trupă rock din Germania. Şi nu numai… După mai mult de 40 de ani şi 2.000 de concerte susţinute în 60 de ţări, membrii trupei au decis să se retragă, renunţând la ceea ce i-a definit timp de patru decenii – fanii, turneele şi stilul lor de viaţă.

Cât va face asta, Scorpions va arăta încă o dată ce ştie să facă mai bine: să cânte live. Scorpions susţine peste 200 de concerte în cadrul turneului final, care durează trei ani, timp în care va înregistra un CD „de rămas bun” cu melodii originale şi coveruri. Pe lângă asta, Deutsche Welle filmează documentarul Big City Nights – The Scorpions Story, care va acoperi, în 90 de minute, întregul turneu, spunând povestea trupei, arătându-ne emoţiile fanilor, ale trupei şi ale echipei. Despărţirea finală e încă destul de îndepărtată, dar toţi cei implicaţi încep să realizeze, cu fiecare concert, că ultimul dintre ele e tot mai aproape.

În ce mă priveşte, deja mi-am luat „rămas bun” de la Scorpions, spre norocul meu, de la doar câţiva metri de scenă, la concertul din 9 iunie 2011. Cine ştie, poate că planetele se vor alinia din nou cum trebuie şi voi ajunge şi la ultimul concert [ultimul din toată istoria Scorpions, vreau să zic], deşi e puţin probabil ca asta să se întâmple. Să nu spun niciodată „niciodată”, totuşi. Miracles can happen.

Sursa: http://specials.dw-world.de/scorpions-en/the-film/

Revenind la documentarul filmat de Deutsche Welle, acesta va conţine şi imagini de arhivă din cele mai importante momente ale trupei, precum şi „testimoniale” ale prietenilor trupei: Jon Bon Jovi [!!!] sau Paolo Coelho vorbesc în documentar despre fenomenul Scorpions.

Îi vom putea vedea pe membrii trupei în studioul din Hanovra şi vom arunca o privire la vieţile lor private. Partenerii Deutsche Welle sunt ZDF şi Sony Music. Producător executiv: DOKfilm Potsdam. Regizor: Katja von Garnier.

În momentul în care scriu traduc informaţiile primite prin e-mail, documentarul se filmează. Şi-o să se tot filmeze până anul viitor, urmând ca la începutul anului 2013 să-l putem vedea la televiziunile DW-TV şi arte. Şiii o să fie disponibil şi pe DVD!

Atât ne-a mai rămas… câteva concerte la care probabil că nu putem ajunge şi apoi un documentar pe DVD. Şi sute de melodii – cel mai pur rock, cele mai mişto versuri, una dintre cele mai faine trupe rock care-au existat vreodată. Eu rămân şi cu amintirea celor două concerte la care am participat şi despre care o să le povestesc nepoţilor.

Mulţumesc, Scorpions!

P.S.: Trailerul îl puteţi vedea aici.
Poza am luat-o de aici.

2 thoughts on “Big City Nights – Povestea Scorpions”

  1. Never say never ! Cine stie, poate ajungi la ultimul concert ! Si eu vreau sa merg si mai stiu cativa fani care vor sa mearga si s-ar putea sa ne grupam si sa mergem impreuna. Sa speram doar ca va fi undeva in Europa ! :)
    Iar in ceea ce priveste documentarul, sper sa aiba si vreo 2-3 imagini de la concertul din Bucuresti !

  2. Sper sa le iasa documentarul. La o asemenea cariera merita un documentar pe masura. Am avut sansa sa-i vad in concert in Craiova in 2008 (intrare moca) si am fost cu adevarat incantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.