Blogul, în haine noi

UPDATE: Deocamdată suntem „under construction”. Am reinstalat WordPress şi încerc să construiesc ce-am „pierdut” – pierdut de bunăvoie, nu s-a întâmplat nimic grav, doar că nu am mai trecut de mult prin aşa ceva şi azi pur şi simplu nu am puterea necesară să mă ocup de blog. Ne vedem de luni încolo! Mulţumesc pentru înţelegere.

Atât de mult mi-aş fi dorit ca tema anterioară, Choco, să fie responsive! Un singur lucru nu-mi plăcea la ea: faptul că în partea stângă nu era data completă la care au fost scrise articolele. Dacă ar fi apărut şi anul, ar fi fost perfect. De când am descoperit temele responsive, care se adaptează în funcţie de rezoluţia ecranului pe care sunt afişate, mi s-a pus pata: trebuie să schimb tema blogului!

Numai că de la „trebuie” până la „Evrika!” e cale lungă. Am instalat şi testat câteva zeci de teme până să o găsesc pe asta – şi parcă tot nu e fix aşa cum mi-o doream eu.

Ce am vrut: să aibă featured image, o imagine reprezentativă pe care o alegi din interfaţa de administrare şi nu mai trebuie să-ţi baţi capul cu aranjarea ei, să fie responsive, să afişeze, pe telefoane şi teblete, titlul, apoi imaginea, apoi o parte din text. 

Ce am primit: featured image, chiar dacă nu chiar la dimensiunile pe care le gândisem eu, dar sunt sigură că asta se poate rezolva de pe undeva; data completă la care au fost scrise articolele, culoarea perfectă – îmi place verdele, da?; simplitate; adaptare în funcţie de ecran [dacă sunteţi pe laptop sau PC, daţi un „Restore down” ferestrei browserului şi o să vedeţi că blogul meu „vine” după fereastră, nu trebuie să navigaţi cu o bară laterală pe lăţimea lui].

Deocamdată am scos butoanele de Twitter şi Pinterest, mă enervau că erau patru butoane în patru locuri în loc să fie toate pe un rând, ca la Zoso sau Manafu. Probabil că e un plugin pe care nu l-am găsit eu sau trebuie să ştii ce şi cum să modifici în toate plugin-urile. Am timp să descopăr cum se pot alinia frumos butoanele „sociale”.

Dacă aveţi probleme de semnalat, vă rog să o faceţi aici. Dacă le pot remedia, o să le remediez, dacă nu, apelez la specialişti. Sper să vă placă în casa mea renovată!

16 thoughts on “Blogul, în haine noi”

 1. Tot apare dunga aia neagră de sus cu Continue reading. Mie îmi apare și un dreptunghi cu MORE IN în partea stângă, poate ar fi mai bine să apară în dreapta. La subsol nu apare nimic, e doar zona verde. Headerul mi se pare cam mare (lat). Lipsește cumva meniul principal? Widgetul de Social Media ar fi bun altul … :P Taguri la articole? Posturi similare? În bara din dreapta poate e bine widgetul cu articolele recente. În rest îmi place, iar gusturile nu se discută. :) PS: Dacă te pot ajuta cu ceva dă un semn.

 2. Raul: Da, şi mie îmi apare drăcia aia cu „Continue reading” şi NU ŞTIU de unde să o scot! Am încercat tot ce-am putut, crede-mă!

  Asta cu posturi similare e tricky, ştiu că este un plugin care face asta, dar nu prea scriu despre aceleaşi lucruri şi… nu ştiu, o să văd dacă îl pun şi cum arată.

  Nu-mi place că „Read more” sau „Citeşte mai mult” apare după butonul de Facebook Like şi nici nu ştiu cum să fac să-l mut. Pluginul l-am modificat un pic, acum e mai înalt şi se văd pozele celor care au dat like, ceea ce-i bine. Şi am reuşit să-mi pun în sidebar şi widgetul cu pagina de FB a blogului.

  O să încerc şi să văd cum pot face să pun paginile în partea de sus, în meniu, acolo unde acum e doar „Home”.

  Dacă ai chef şi crezi că mă poţi ajuta… :)

 3. La fosta tema puteai regla din codul HTML sa-ti apara si anul :D
  Pluginul Jetpack face treaba buna pentru tableta si telefon :D parerea mea.
  Pentru butoane sunt 1001 pluginuri – si aici tot jetpack-ul face treaba, plus ca iti da posibilitatea sa afisezi sau nu butoanele sociale si pe prima pagina
  Inca iti apare aia cu Continue reading sus – exceptie prima pagina.
  E greu sa gasesti o tema care sa-ti si placa si sa fie si responsive

 4. Typeface-ul folosit nu are caracterele românești; de pe telefon (wp8, IE) ă,î,ș,ț-urile sunt cu alt typeface decât restul cuvântului. Urât tare :D Dacă vrei pot să ofer o mână de ajutor când ajung la un PC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.