Camera foto ideală pentru vacanţă: Sony NEX

Este Sony NEX 5. Evident că nu puteam să recomand altceva decât Sony, pentru că asta am folosit din 2006 până acum. Anul trecut, în vară, am testat un NEX cu obiectiv de 18-55 şi mi-a rămas gândul la el.

Pentru că l-am primit fără manualul de utilizare şi eu eram obişnuită cu camere foto uşor de setat şi folosit, câteva zile m-am limitat la a-l folosi cu răbdare, pentru că nu reuşeam să-l trec pe focalizarea manuală. Am avut noroc cu Bogdan Beşliu, care a avut răbdare să caute prin multele setări ale lui NEX.

Un singur minus are această cameră foto mirrorless faţă de DSLR-uri: focalizarea. Evident că declanşează mai repede decât bridge-ul meu H5, dar mult mai încet decât un DSLR. Deh, avantaje şi dezavantaje… avantajul lui NEX faţă de orice cameră: dimensiunile sale foarte mici.

Dimensiunile mici şi calitatea impecabilă a fotografiilor îl recomandă pentru vacanţe; ocupă puţin spaţiu în orice bagaj, acumulatorul ţine suficient de mult încât să nu aveţi grija asta [la H5 trebuia să am mereu câte doi sau patru acumulatori de rezervă], iar cu un card de memorie de 4 sau 8 GB nu mai trebuie să vă faceţi griji cu descărcarea fotografiilor.

Câteva poze făcute cu Sony NEX 5

  

  

 

5 thoughts on “Camera foto ideală pentru vacanţă: Sony NEX”

  1. E buna camera pentru ca e ultracompacta, are obiective interschimbabile si filmeaza fullHD. Obiectivele sunt limitate, dar tot e ceva. Plus ca Sony ca marca in domeniul foto e foarte ok. Dar pentru mine tot Nikon ramane n1 :P

    p.s. S-o folosesti sanatoasa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.