20 thoughts on “Când diacriticele sunt opţionale…”

 1. Da, sau pe messenger, „să-mi bag [cracii etc] în mâţă” poate fi interpretat „sa-mi bag […] in mata”, lucru nu foarte apreciat de interlocutor :)

 2. Pingback: Twitted by raingirl
 3. ovi, atunci eviti sa-ti bagi cracii. nu e de comparat o exprimare la nervi cu un imprimeu/logo al unei firme ca in cazul de fata.

  vai de mama lor (nu de mâţă) :))

 4. 1. Ceva mai complet ar fi fost „Când diacriticele sunt opționale în offline”.

  2. Mata poate sa nu fie neapărat doamna mamă, ci „matale”. Caz în care există totuși șanse ca interlocutorul să fie plăcut surprins.

 5. Da, mare dreptate… uneori sunt indispensabile. Foarte bun exemplu ovi.
  Maddy vezi poate face careva reclama la absorbante asa: „de azi un nou tip de absorbante: Vata de jos!” :))

 6. În print NU SUNT OPŢIONALE. În web… deocamdată, da. În orice caz, eu prefer textele fără diacritice, dar redactate corect altminteri, decât textele cu diacritice, dar şi cu cratime azvârlite aiurea, semne de punctuaţie după cum a nimerit autorul tastele şi o grămadă de alte greşeli de te apucă durerea de cap.

 7. In online de multe ori nu e rentabil sa folosesti diacritice (de multe ori pentru ca nu ai suport pentru ele – vezi de exemplu cand scrii de pe iPhone, lucru care mie mi se intampla destul de des), insa in off-line mi se pare un MUST, mai ales ca acolo nu prea ai scuza platformei folosite, ci doar a delasarii si neglijentei.

 8. Laura, nu mi s-a părut că ABC-urile ar fi o chestie regională. Dar uite, dacă chiar nu ştii, sunt magazinele mici, de obicei de la scara blocului, în care găseşti de toate, de la pâine şi mezeluri, la săpun şi detergent. Era mai inspirată denumirea A-Z, dar s-a ales ABC.

 9. Lăsaţi, ştiu eu o televiziune cu pretenţii care a prezentat evenimentule ca fiind petrecut în localitatea Vata de jos. Aşa că… Nu putem avea pretenţii lingvistice de la un patronache de abeceu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.