Când o fi să mor…

Vă rog să nu-mi faceţi slujbă. Să luaţi de pe mine orice „piese de schimb” pot fi refolosite şi apoi să-mi daţi foc. Civilizat, în mod organizat, adică să mă incineraţi.

Şi partea cea mai importantă: văd că de câte ori dispare câte un tânăr/o tânără, jurnaliştii lu’ peşte iau repede de pe Facebook pozele persoanelor dispărute sau decedate şi le publică pe site-urile lor de rahat, în speranţa că o poză chiar face cât o mie de cuvinte şi nu mai trebuie să scrie ei în plus.

Aşadar, dacă moartea mea va fi una spectaculoasă ori demnă de o ştire făcută de pe faxul/comunicatul poliţiei, v-aş ruga să nu luaţi chiar orice poză de pe Facebook, că mai sunt şi unele în care arăt… normal. S-o folosiţi pe asta de mai jos, că aici eram machiată şi bine dispusă. În felul ăsta, babele care vă citesc vouă site-ul vor spune: „Uite ce tânără şi frumoasă era! Şi plină de viaţă!”. Plus că e suficient de mare s-o folosiţi şi în ediţia tipărită, dacă vor mai exista ziare tipărite când o să mor eu.

Bine? Vă mulţumesc anticipat. 

Denisa Bârgău - Avon Luxe

Hai, nu vă încruntaţi, că nu mor mâine!

19 thoughts on “Când o fi să mor…”

 1. Simpatic mesajul :)).
  +1 pentru partea cu ” Să luaţi de pe mine orice “piese de schimb” pot fi refolosite”, desi imi pare mai mult strategia de viata a lui Sebi.

 2. Si mie mi-e frica de asta si sper totusi sa foloseasca o poza in care sa-mi placa si mie cum arat. Totusi as vrea ca pe ultimul drum sa arat decent. La fel, fara slujbe si popi si bocitoare si cantari ca o sa ma trezesc din morti sa ii dau afara. Si incinerare ca sa ma tina intr-o vaza in biblioteca sau sa ma arunce intr-o apa, nu loc de veci care costa cat n-am facut eu intr-o viata ca nu-mi pasa. -_-

 3. Nu mi-am pus problema asta până acum, dar, din păcate ai dreptate.
  Văd că e musai să-mi scot pozele alea proaste de pe Facebook…în caz de ceva să zică şi la mine babele „dar vai, cât era de frumoasă”

 4. Cam trist articolul… Hm, nu trebuie sa te gandesti la moarte, vine ea singura si sigura cat despre inmormantare… daca nu mai sunt in viata la ce folos aducerile aminte, ca eu tot is rece :)) …

 5. Articolul asta ma face sa ma gandesc, oare ce se intampla cu toata activitatea noastra online dupa ce murim? Atatea conturi: fb, linkedin, forumuri, twitter, poze si alte chestii personale…

  1. @Diana: Depinde de setările tale de securitate / privacy. Dacă, de exemplu, pe wall-ul tău poate posta oricine, când o fi să se întâmple, o să ţi se umple de „Condoleanţe familiei” şi „Nu pot să cred, era atât de tânără…” şi altele asemenea.

   E bine să laşi cuiva de încredere parolele importante. Ştii cum zic băieţii din zilele noastre: cel mai bun prieten are indicaţii precise – dacă mor, să-mi şteargă „brwoser history”. :D În felul ăsta, acel cineva de încredere îţi poate dezactiva conturile de Facebook, Twitter, LinkedIn etc. Majoritatea site-urilor chiar au informaţii despre ce se întâmplă cu conturile persoanelor care decedează, totul e să ai răbdare şi să cauţi. Scrisesem şi eu pentru eva.ro un astfel de articol, sigur s-a mai scris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.