Cum se fac știrile atunci când televiziunea e a ta

Să ne înțelegem. Și familia Voiculescu are televiziune unde l-a porcăit și am impresia că încă îl mai porcăie pe Băsescu. Dar mi se pare că știrile pe care le fac ăștia de la televiziunea locală Info HD depășește orice limită a absurdului! 

Televiziunea este a primarului Hunedoarei, Viorel Arion. De fapt, a soției lui, mă rog, detalii. Angajați sunt, printre alții, fiică-sa și ginerele sau fratele ginerelui (nu sunt sigură). Normal, că doar nu era să angajeze pe alții, când și prin posturile publice și-a pus oameni (rude).

De ce și-a făcut primarul televiziune? Pentru că un ziar condus de un ziarist uns cu toate alifiile nu l-a mai coafat. Băga prea mulți bani și rezultatele erau slăbuțe. Așa că și-a făcut el televiziunea lui, unde știrile sunt scrise dacă nu de el, măcar pe placul lui și aprobate înainte de a fi difuzate. Chiar și așa, de multe ori cameramanul e prea departe sau reporterița prea scundă și nu reușesc să îi țină microfonul, așa că dom’ primar își ține singur microfonul (așa cum se poate vedea și în filmulețul ăsta) și vorbește la cameră, fir-ar a naibii de treabă, cum trebuie să le facă el pe toate!

Am două exemple de știri făcute, cel mai probabil, de însuși dom’ primar. Dana Grecu, de la Antenă, ar trebui să își ia notițe.

Urmăriți această „știre” și spuneți-mi, puteți să ghiciți în ce partid este domnul primar? :))

Oare chiar așa să fie? Oare chiar așa se fac știrile? Cu manipulări, întrebări retorice, sugestii și insinuări? „Noi credem că nu”. Bine bo$$.

Asta e chiar delicioasă. O știre din noiembrie anul trecut, prin care nemernicii de PSD-iști sunt înfierați pentru că „s-au legat de pensionarii Hunedoarei”. S-au legat de ei, mă! Să fim serioși, știe oricine că PSD-iștii sunt prieteni cu pensionarii și viceversa. Eu o știu chiar din ograda proprie, unde bunică-mea e PSD-istă până la moarte și dincolo de ea. Deci e mai mult decât stupid să spui că pesediștii ar face ceva, orice, împotriva pensionarilor – adică baza lor principală de voturi!

Primarul a vrut să facă un chef, pe bani publici, pentru pensionari. Nu pentru toți, hold your horses, ci doar pentru cei câțiva, atent selectați, membri ai unei case de ajutor reciproc și a ligii pensionarilor, deci membri ai unor asociații de pensionari. Sunt 16.000 de pensionari în municipiul Hunedoara, așa cum zice în înregistrare o consilieră, iar petrecerea de Revelion ar fi fost organizată doar pentru o mână de oameni, că nu ai unde să înghesui șaisprezece mii de oameni. Prin urmare, 15 mii și ceva de pensionari ar fi fost discriminați de această hotărâre.

Dar primarul a ținut-o pe a lui, că pesediștii s-au legat de pensionari, că nu vor să li se organizeze o petrecere. Suntem în ianuarie anul următor, deci știm ce s-a întâmplat, până la urmă: petrecerea s-a organizat. Pe bani publici, 30,000 de lei, o nimica toată, la valoarea acestui oraș! Nu știu asta de la prima mână, adică de la vreun pensionar din familia mea sau măcar de pe scara mea, pentru că erau destul de mici șansele să fi fost invitați pensionari care nu sunt prieteni cu cine trebuie. O știu de la politicienii care s-au lăudat pe Facebook cu petrecerea organizată pentru „bieții pensionari”. Au fost aleși pe sprânceană, bieții de ei.

revelion1

revelion

Foto: Facebook

Și discuțiile din consiliul local au fost denumite de către cei de la Info HD, televiziunea primarului, „umilințe” pe care pensionarii care au venit să ceară bani pentru un chef au fost nevoiți să le îndure. D-apăi nu știu cum să vă zic, dar pentru 30.000 de lei și eu aș sta câteva ore bune într-o ședință de consiliu local și pe cuvânt că aș îndura orice „umilință”, mai ales dacă ar fi ca alea îndurate de pensionarii din video-ul de mai sus.

Dacă nu ați urmărit filmulețul de mai sus până la capăt, vă rog să vă pregătiți sufletește, pentru că urmează să vă redau o frază bsolut memorabilă. Este dovada faptului că facultățile de jurnalism încă mai șlefuiesc perle (altă prostie nu mi-a venit), că mai este speranță pentru tinerii ziariști, chiar dacă-s angajați pe pile la televiziunile politicienilor. Atenție:

„Dar în fond și la urmă, faptul că te abții să votezi înseamnă că ești tot împotriva acelei hotărâri”. – Info HD, 2015

Urmând logica infailibilă a celor de la Info HD, dacă o asociație de pensionari are 16.000 de membri înscriși, acea asociație merită să primească bani din bugetul local pentru un chef, o petrecere, fie ea și de Revelion. Dacă îndrăznești să întrebi câți dintre cei 16.000 au participat efectiv la acea petrecere, ești nesimțit și lipsit de respect față de vârstnici. Normal că la chef nu au participat toți.

Se știe, e altfel când basculanta e a ta: faci ce vrei tu la televiziunea ta, o pui pe fiică-ta să facă știri care ar putea să înceapă cu „O zis tati să vă spun că…”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.