Viitorul este aici

Știu, știu că încă nu avem hoverboards cum avea Marty McFly din Back to the Future, dar avem un fel de segway-uri mai mici și fără ghidon cărora producătorul le-a spus hoverboards și înțeleg că suntem aproape de „inventarea” unor hoverboard-uri (plăci care să plutească, pur și simplu).

Chiar, mai poți spune că ai inventat ceva, dacă tot ce ai făcut a fost să descoperi ori să facilitezi tehnologia prin care să creezi un obiect la care alții s-au gândit în urmă cu, să zicem, douăzeci de ani? 

Deci încă nu avem hoverboard-uri, în schimb, avem Google Glass – ochelarii inteligenți care mă așteptam să fie muuult, mult mai răspândiți până acum. Sunt deja disponibili „la liber” de un an și ceva și încă nu am avut ocazia să pun mâna pe o pereche. Ce-i drept, prețul de 1.500 de dolari îi cam transformă într-un gadget exclusivist. Ce știu sigur este că de când am aflat de existența lor, au fost câteva zeci de situații în care mi-am zis:

Uite, dacă aveam acum ochelarii ăia, făceam o poză / filmam situația asta fără să atrag atenția prea mult asupra mea. Dar cum încă nu îi am… nu pot să filmez. Sau pot? Ia să văd. Of, trebuie să pun telefonul pe silent, ca să nu se audă sunetul ăla enervant. Așa. E cam mare, sper să nu mă vadă nimeni. Nu pot să filmez, e prea mare telefonul și aș atrage atenția. No lasă, poate altă dată.

Nu mai zic de drone, de brățări și smartceasuri care ne măsoară pulsul cardiac, de tensiometre (de curând am văzut unul cu 50 de lei la Lidl!), termometre și glucometre digitale pe care le putem cumpăra din supermarket-uri, de periuțele de dinți care ne periază singure, de mașinile care se parchează singure, de faptul că putem călători la prețuri de nimic datorită companiilor care oferă servicii low-cost și mai ales datorită Internetului care facilitează achiziționarea acestor servicii (așa cum am scris de curând despre MegaBus, BlaBlaCar și AirBNB).

Suntem niște privilegiați. Bani să avem ca să plătim factura la curent, că de gadgeturi care să-l consume vedeți bine că nu ducem lipsă!

UA HealthBox – cutia cu gadgeturi care îți monitorizează sănătatea

În contextul ăsta, HTC și Under Armour au lansat la CES 2016, cel mai mare târg de tehnologie din lume, UA HealthBox, primul sistem de fitness conectat din lume care măsoară, monitorizează și gestionează cele mai importante mecanisme de sănătate și fitness – somnul, activitatea fizică și nutriția. Va să zică, nutriționistul personal, la purtător.

htc ua health box

Proiectat împreună cu HTC şi dezvoltat de UA Record, UA HealthBox include UA Band, UA Heart Rate și UA Scale, care se conectează perfect pentru a oferi informații ce le permit utilizatorilor să-și îmbunătățească sănătatea și activitățile de fitness.

UA Band este o brățară proiectată pentru a fi purtată pe tot parcursul zilei, în fiecare zi. Aceasta monitorizează activitatea zilnică, exercițiile fizice și somnul. Monitorizarea activităților din timpul zilei permite stabilirea unui obiectiv zilnic și urmărirea progresului pe brățară. UA Band are un înveliș exterior realizat dintr-o singură bucată, cu un display plasat cu discreție sub un strat exterior de cauciuc, permițând tehnologiei să se facă nevăzută atunci când nu este folosită.

Destinată atleților, brățara oferă un mod avansat pentru exerciții fizice, cu un display care rămâne pornit în timpul exercițiilor și cu un LED care indică zona frecvenței cardiace atunci când este folosită împreună cu UA Heart Rate. UA Band vine în culoarea neagră, cu o textură roșie în interior ce permite absorbția umezelii.

UA Heart Rate este un sistem compact de monitorizare a ritmului cardiac, cu o tehnologie inovatoare de prindere rapidă, pentru o prezență discretă în timpul exercițiilor. Centura pentru piept și senzorul detașabil ajută utilizatorii să monitorizeze intensitatea și să se antreneze mai eficient. UA Heart Rate a fost creată pentru a asigura o calculare cât mai precisă a caloriilor arse în timpul celor mai intense exerciții fizice.

UA Scale este un cântar cu conectare Wi-Fi cu un design circular reprezentativ. Cântarul utilizează un strat de sticlă cu tehnologie avansată, care facilitează analizarea greutății și a procentajelor de grăsime corporală. Display-ul LED din spatele sticlei permite tehnologiei să devină invizibilă atunci când nu este folosită. Cântarul poate monitoriza până la opt utilizatori și se sincronizează cu aplicaţia UA Record pentru ca utilizatorii să-și observe tendințele în ceea ce privește greutatea corporală, ca parte a panoului general de comandă. UA Scale vine în culoarea neagră, cu o textură roșie pe partea interioară.

Disponibilitate UA HealthBox

UA HealthBox va fi disponibil inițial în SUA din 22 ianuarie. UA HealthBox (incluzând UA Band, UA Heart Rate, UA Scale) va costa 380 de dolari. Sunt disponibile și brățări suplimentare UA Band la prețul de 180 dolari, online și în magazine. UA Scale este disponibil la prețul de 180 dolari, iar UA Heart Rate este disponibil la prețul de 80 dolari, numai pe HTC.com și UA.com. UA HealthBox urmează să fie introdus la nivel global pe parcursul anului 2016.

 

 

1 thought on “Viitorul este aici”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.