Cartea

Astăzi a „văzut lumina tiparului” şi a fost lansat volumul „Al Doilea Război Mondial – Ultimele mărturii”, care adună, în peste 200 de pagini,  27 de articole publicate în săptămânalul REPLICA

Articolele prezintă poveştile de război şi de viaţă ale unor veterani din judeţul Hunedoara, toate absolut impresionante. Sunt tot mai puţini veterani şi dacă oamenii de la REPLICA nu ar fi avut iniţiativa de a le căuta, asculta şi reda poveştile, acestea s-ar fi pierdut. Din fericire, avem câteva mărturii impresionante, adunate într-un volum. Cartea.

Am şi eu o contribuţie: am tehnoredactat-o, iar numele meu apare în interior, acolo unde nu se uită nimeni niciodată, excepţie făcând cei care mai tehnoredactează cărţi şi se uită… :))

4 thoughts on “Cartea”

  1. Sper ca tot mai mulți oameni să citească istorie, povestită sau documentată. Trecutul este, într-un fel, pașaportul către viitor ….

  2. Ce bine că s-au gândit să le adune poveștile! Tocmai vin de pe un blog unde se povestea despre munții Tatra (turism) și mi-am amintit că bunicul meu îmi povestea cum a ajuns, pe jos, până în Cehoslovacia, în Al Doilea Război Mondial. Și-mi pare rău că nu l-am întrebat mai multe. Așa cum nu mi-am întrebat nici străbunicul de ce a fost în lagăr la ruși. Știu doar că avea niște turtă dulce într-o valijoară și a tras șapte ani de ea.

  3. Multumesc pentru informatii. Suna interesanta cartea dar daca imi puteti spune de unde o pot cumpara as fi tare fericit :D Va doresc sa aveti parte de o zi minunata !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.