Clujeni, votaţi Liviu Alexa!

Ca să fie clar pentru toată lumea de la bun început, acest articol NU este plătit. Liviu Alexa mi-e prieten, dar nu aş fi scris articolul ăsta dacă nu aş fi crezut că Liviu trebuie să ajungă în Parlament.

O amintire cu Alexa şi Becali

Îl ştiu pe Liviu Alexa din 2005. Atunci lucram în Cluj şi Liviu venea în vizită la colegii mei, Iulian Haba şi Mişu. Cum pe vremea aia nu aveam Facebook şi nici bloguri, poveştile despre unele cazuri sociale sau despre persoane cu probleme grave de sănătate ajungeau prin viu grai, de la om la om. Aşa am aflat despre colega sorei lui Mişu, care avea nevoie de mulţi bani pentru o intervenţie chirurgicală în străinătate. Şi tot aşa a aflat şi Liviu Alexa despre fata bolnavă. Numai că Liviu nu s-a mulţumit să se necăjească alături de noi, ci a pus la cale o strângere de fonduri în cadrul unui alt eveniment [ceva gală a presei, premii pentru jurnalişti, nici nu mai ştiu ce era, ştiu doar că urmau să fie prezenţi la evenimentul respectiv toţi politicienii şi afaceriştii cu bani ai Clujului].

Şi pe lângă acea strângere de fonduri, l-a sunat pe Gigi Becali, i-a explicat despre ce-i vorba şi i-a cerut bani pentru fata aceea bolnavă. Aşa, pur şi simplu, de faţă cu noi, a făcut rost de numărul lui Becali şi l-a sunat de parcă ar fi fost prieteni din copilărie. Cred că l-a şi convins să doneze o sumă consistentă de bani. Pentru mine a fost dovada faptului că Liviu Alexa poate să facă tot ce-şi propune.

Nu de mult, blogul şi Facebook-ul lui s-au umplut de postări [unu, doi, trei] despre o ambulanţă pe care Liviu avea de gând s-o cumpere din donaţiile oamenilor şi să o doneze zonei Mănăştur – Grigorescu. A cumpărat-o, s-a dus în Germania după ea, urmează să o doteze şi… gata. A reuşit s-o facă şi pe asta. 

„Partidul meu sunt oamenii. La ei o să mă întorc mereu”

„Încerc să fac lucrurile diferit şi încerc să fiu diferit faţă de tot ce au văzut clujenii. Unii zic că eu am cea mai frumoasă campanie din ultimii 15 ani. Eu sunt sigur că o am. Politicienii s-au îndepărtat de oameni şi nu mai ştiu care sunt realităţile. Vorbim în studiourile de televiziune despre regionalizare şi altele, dar clujenii au alte probleme. Eu o să fiu tot jurnalist, n-o să fiu politician”, zice Liviu Alexa.

Alexa vrea să propună o lege de suspendare a parlamentarilor: „Preşedintele poate fi suspendat, primarul unui oraş poate fi suspendat. De ce eu, dacă sunt nemulţumit că parlamentarul meu mi-a tăiat pensia, să nu pot să iniţiez un proiect  de referendum şi să-l dau jos?

Mulţi parlamentari nu au respect pentru cetăţeni şi pentru că nu pot fi traşi la răspundere. Patru ani de zile sunt dumnezei şi nu le mai pasă de nimic. Asta e dorinţa mea: să propun un proiect de lege prin care să se renunţe la imunitatea parlamentară – dacă nu ai nimic de ascuns, de ce să îţi doreşti o protecţie împotriva legii? – şi să poată fi suspendaţi de cetăţeni. Aşa, parlamentarii vor fi mereu atenţi la oameni. Nu se vor mai închide în cabinetele lor parlamentare.

Toţi oamenii pe care îi întâlnesc sunt sătui de politieni, sunt sătui de inactivitatea lor. Sunt lucruri care se pot face. Poţi să faci minuni cu puţină muncă şi cu un pic de interes”.

Mie chiar mi-ar plăcea să îl pot vota pe Alexa. Dar nu pot să o fac decât virtual, pot să-i acord „votul meu de încredere”. Celor care locuiesc în Cluj, în colegiul lui Alexa, le spun doar atât: aveţi de ales între eternii politicieni şi un independent care a arătat în mai multe rânduri că poate să facă lucruri faine pentru voi. Alexa nu merge în Parlament ca să se îmbogăţească, pentru că deja are tot ce-i trebuie.

5 thoughts on “Clujeni, votaţi Liviu Alexa!”

 1. Liviy Alexa, pe langa o persoana extraordinara, e si un spammer. Am primit de 2 ori telefon de la el, o data sa faca reclama la o sala de fitness, Gimmy parca si alta data sa ma invite ala un concert de promavore a candidaturii lui. Asta fara sa am vreo legatura cu Clujul

  1. @Andrei:
   Am vizitat sala si nu mi-a parut rau, dar poate sportul nu place „la totz”.
   Nu cred ca-i un spam asa de deranjant.
   Daca esti in Suedia, da, e cam greu de ajuns, dar nu se stie cand aterizezi la Cluj!

 2. Eu l-as vota pe Liviu Alexa. Dar as pastra toate promisiunile din campanie si dupa 4 ani daca nu ar face ce a zis i-as taia o ureche. Sa se invete minte.
  Ar fi misto ca fiecare politician care e magar sa aiba o ureche taiata. Chiar, nu ar fi tare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.