Cum m-a învins o durere de cap

Anul trecut, prin august, m-am „lăsat” de medicamente. După ani buni în care funcţionasem pe bază de Piafen şi cafea, am decis că a venit vremea să nu mai iau nici un medicament. Durerile aveau să treacă aşa cum au venit, de vitamine n-am nevoie, aşa că nu avea cum să fie prea greu.

Cele câteva dureri de cap pe care le-am avut din august 2008 şi până azi au trecut aproape neobservate, durerile menstruale au fost suportabile, cu stomacul n-am nici o problemă şi culmea, parcă nici durerile în gât care îmi făceau viaţa amară nu m-au mai vizitat. Dar dacă ar fi făcut-o, n-aş fi ezitat să iau Neo-Angin sau Dolo-Angin, cele mai bune pastile pentru durerile în gât [sigur, farmacistele recomandă Strepsils, doar alea au reclamă la teve şi trebuie să se vândă]. Acum vreo două luni începusem o cură de slăbire cu multe, multe pastile, dar toate-s ceva prafuri naturiste şi nu fac nimic rău, aşa că să zicem că alea nu se pun la socoteală. Totuşi, pentru mine a fost o mare realizare faptul că nu am mai luat Ketonal sau Piafen, unele dintre cele mai tari analgezice.

Până azi… când m-a pălit o durere de cap pe care n-am fost în stare s-o alung nici cu cafea, nici respirând adânc aer curat, nicicum. Aşa că, spre seară, am cedat şi-am luat un Ketorol. În 10 minute a dispărut durerea, nu mă mai enervează nimeni şi nimic, dar mi-e ciudă că am abandonat „lupta”. Sper, totuşi, să fie un „incident izolat” şi să nu mai am nevoie nici de-acum încolo de pastile.

10 thoughts on “Cum m-a învins o durere de cap”

 1. Ops !!! Era cat pe ce sa te corectez pentru ca la un moment dat am avut probleme cu dintii si medicul stomatolog mi-a prescris Ketoral, dar se pare ca e unul si acelasi produs cu Ketorol si Ketonal (au aceeasi substanta activa)… Oricum reactia fiecaruia la analgezice este diferita, eu de exemplu la un moment dat luam pentru dureri de cap foarte puternice Saridon pana cand am ajuns sa nu-si mai faca efectul…

 2. Pentru dureri de gat iau Trachisan. Are un amestec de antibiotic, anestezic si antiinflamator. Cel putin la mine functioneaza fantastic.
  Iar despre durerile de cap care nu cedeaza decat la medicamente…se mai intampla. Asta nu inseamna ca ai pierdut lupta.

 3. De dureri în gât am scăpat și eu tot vu Neo-Angin, dar ce mă omoară sunt durerile menstruale :(( Am încercat toate analgezicele posibile fără prea mult succes și azi din întâmplare avea la mine un Aulin. Și-a făcut efectul cam greu, după vreo oră, dar am scăpat. Me happy now :D

 4. N-as sta sa suport durere nici sa ma platesti. Cu prima ocazie dau iama in Nurofen (only thing that works for me). :D Mai putin cu ocazia ultimei raceli, cand mi s-a prescris Tussing. Si se pare ca eram singura persoana din Univers care nu stia ca lumea il foloseste pentru a se droga. :))

 5. Nu cred ca are rost sa suferi cand poti sa iei o pastila. Desigur, nu sa ajungi sa iei pastilele respective ca pe cafea, dar cand nu mai poti de durere, nu e cazul sa te ambitionezi. Cred ca sunt medicamente potrivite pt. fiecare persoana, mie de ex. durerile in gat nu-mi trec cu nimic altceva decat Strepsils, durerile de cap cu nimic altceva decat Algocalmin clasic, etc., si cunosc multe persoane asa.

 6. Ma intriga cat de usor se apeleaza la pastile, autoprescrise evident, antibiotice etc. Eu nu iau nici o pastila, decat in chestii f grave. La raceala nu iau nimic si trece in acelasi timp ca si cu pastile, pe verificate.
  Industria farmaceutica este ce culmile succesului, datorita modatlitaii noastre a romanilor, de a ne autodoctorici, chiar si pt lucruri banale.
  In afara nu poti lua asa ce vrei si ce te trece capul, fara reteta si nici doctorii nu sunt foarte darnici. Astept vremuri mai bune si la noi!

 7. Da, e cura de slăbire de la dr. Ionuţ Moraru, sunt cinci tipuri de pastile pe care trebuie să le iei într-o zi, în diferite combinaţii. Costă aprox. 30 de lei şi le găseşti la magazinele cu produse naturiste. Şi funcţiionează, dacă te ţii de cură. Pe mine m-a corupt Hădean cu o’sandwich-urile lui şi de atunci… well… :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.