Despre îngrijirea tenului: semeni ignoranţă, culegi riduri

Am învăţat pe propria-mi piele că dacă la 20 de ani nu ai grijă de tenul tău, la 30 o să „culegi roadele”: riduri, piele uscată, obosită şi eventual şi cu probleme. Pare grav, dar nu trebuie să fie. Încă mai poţi să-i dai tenului tău o şansă, dacă l-ai ignorat până acum în ideea că oricum este fin, ai porii închişi,

Soluţia e simplă şi nu o predic fără s-o practic: îngrijeşte-ţi pielea începând de astăzi!

Când am împlinit 30 de ani, am constatat că organismul începe să tragă tot felul de semnale de alarmă: dinţii s-au şubrezit [deşi i-am îngrijit, se pare că nu am făcut destul], genunchii pe care trebuia să-i tratez de la 14 ani, când am descoperit prima dată problemele, au început să scârţâie – la propriu!, pielea nu mai era la fel de fermă ca la 20-şi-un-pic.

De atunci a trecut mai puţin de un an, dar am consumat deja mai multe borcane de cremă hidratantă decât am făcut-o în toată viaţa mea. Ce-i drept, nu-mi părea necesară îngrijirea unui ten care arăta perfect. De ce să repari ceva ce nu-i stricat, nu-i aşa? Ei bine, nu chiar. O piele sănătoasă tot trebuie întreţinută şi protejată de soare, de poluare, de praf şi de… trecerea timpului.

Nu prea am riduri. Am fost binecuvântată cu un ten care încă se ţine bine, dar asta nu înseamnă că va fi mereu aşa. Mai ales că sunt fumătoare şi fumatul dăunează şi pielii, nu doar „la interior”. Aşa că în fiecare seară, după duş, aplic un strat sănătos de cremă hidratantă. Am vreo trei din care folosesc ce simt eu că i-ar plăcea tenului meu. Înainte mi se părea imposibil să îmi dau cu cremă pe faţă în timpul verii, acum am înţeles că pentru asta sunt făcute cremele uşoare.
Hint: Gelul-cremă Anew Aqua Youth este ideală în zilele călduroase.

Dr. dermatolog Oana Spânu

Dr. dermatolog Oana Spânu

AVON a efectuat în aprilie 2013 un studiu amplu pentru a descoperi care sunt ritualurile de îngrijire a tenului în rândul femeilor din România. Cea mai importantă concluzie a studiului a fost că există nevoie de consiliere în materie de îngrijire corectă a tenului, aşa că AVON a iniţiat un parteneriat cu Dr. Oana Spânu, medic specialist dermatolog.În plus, prin portofoliul său de produse, AVON vine în sprijinul îngrijirii corecte cu soluţii adaptate tipului de ten, vârstei sau problemelor specifice. Zona de îngrijire a tenului este acoperită prin cele patru game principale: Anew, Solutions, Sun şi Clearskin.

Studiul AVON a fost realizat online pe un eșantion de peste 7.000 de respondenţi de sex feminin, din mediul urban, cu vârsta peste 15 ani. După colectarea şi analizarea datelor s-au evidenţiat câteva aspecte interesante:

  • una din cinci femei din România foloseşte produse pentru îngrijirea tenului cel mult de două ori pe săptămână, în timp ce aproape 15% le folosesc doar în momentul în care simt că tenul lor are nevoie de îngrijire;
  • cele mai folosite produse de îngrijire a tenului folosite de către românce sunt demachiantul şi crema de zi;
  • una din patru femei consideră că sfatul medicului specialist este important în alegerea produselor de îngrijire a tenului. Totuşi, aproape 50% dintre femei aleg produsele de îngrijire a tenului aleatoriu, după experiența personală sau sfaturile prietenelor, mai degrabă decât după sfaturile specialiștilor. Îngrijorător este faptul că aproape 20% nu au niciun criteriu în alegerea acestora;
  • 10% dintre femei consideră că au riduri vizibile sau profunde;
  • cel mult 30% dintre femeile care folosesc cremă antirid o folosesc o dată pe zi, în timp ce 60% dintre respondente folosesc cremă antirid doar când simt că tenul lor are nevoie de îngrijire suplimentară.


Gama AVON Solutions Gama AVON Clearskin

Avon şi Dr. Oana Spânu Gama AVON Anew

Concluziile şi le trage fiecare. Eu vă sfătuiesc să nu [mai] amânaţi îngrijirea corectă a pielii. Cu cât începeţi mai repede să aveţi grijă de tenul vostru, cu atât mai repede veţi avea o piele sănătoasă şi frumoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.