Denisa Khomeini, the brand nazi

You believe this guy? He holds a grudge* like Khomeini!

[Jerry Seinfeld despre George]

*grudge=1. pică; to have a grudge against somebody = a avea pică pe cineva;
2. (vt) a purta pică (cuiva);
3. a invidia;
4. a da cu greu, câine-câinește;
5. a reproşa, a găsi de obiectat (la);
6. a lua în nume de rău;
7. (vi) a mormăi, a se plânge

Așa sunt și eu. M-ai supărat cu ceva? Nu mai cumpăr de la tine. Firește, asta nu se întâmplă cu supermarket-uri. Dacă m-aș fi „supărat definitiv” pe Kaufland – singurul magazin cu mărfuri OK şi preţuri corecte din Hunedoara – de fiecare dată când m-au suprataxat, ce făceam? Dar…

Într-o seară de primăvară în care rămăsesem fără ţigări şi plămânul îşi cerea dreptul la fumul ucigaş, m-am îmbrăcat cu nişte haine lejere [nu chiar de casă, dar nici de promenadă – nu că aş avea aşa ceva] şi-am dat o fugă până la bezinăria LukOil. Am cerut un Winston Blue şi-un Kent lung, dar cum de felul meu fumez doar un tip de ţigări, nu ştiam cât costă Kentul. Benzinăriţa mi-a dat un Kent 1 sau 4 sau cum naiba s-or mai numi alea pe care le fumezi fără să simţi ceva, nu înainte de a scana codurile de bară. I-am întins pachetul şi-am cerut încă o dată Kent lung. 100’s. S-a chinuit câteva secunde să storneze bonul pe care apărea Kentul scurt şi slab, n-a reuşit şi tot mormăia ceva. Cu ţigările „bune” în mână, aşteptam să-mi spună dacă preţul e acelaşi şi, deci, dacă-i mai datorez ceva.

Atunci mi-a zis ceva de genul: „Preţul e acelaşi, dar ştiţi, aici nu-i ca la alimentară, trebuie să scanez codul de bare”. Bine, fă. Las’ că de-acum o să-mi iau ţigări de la alimentară. Sau de la Mol, că tot sunteţi perete-n perete. De atunci n-am mai cumpărat de la LukOil şi intenţionez să-i ocolesc şi pe viitor.

O angajată de la Casa Rustică, pizzeria cu hamburgeri din centrul Devei, m-a enervat anul trecut când i-a vorbit urât unui coleg şi i-a spus că şoferul nu se deplasează până la redacţia noastră – aflată peste drum, apropo – doar pentru un sandwich. De atunci, n-am mai mâncat niciodată de la Casa Rustică.

Toshiba şi Toyota sunt două branduri pe care le ocolesc cu graţie de când şi-au asociat numele cu băiatul cu ADHD de la televizor. Şi probabil că lista va continua.

P.S. Ştiu că a scris pe blog că şi-ar dori să mă amuşine sau ceva de genu’, încetați să mă informați.

15 thoughts on “Denisa Khomeini, the brand nazi”

 1. Parerea mea e ca gresesti daca iei asemenea decizii bazandu-te pe un singur caz care poate fi foarte bine unul izolat.

 2. Intrebare: e corect ca tu sa ocolesti brandurile asociate cu individul iar individului sa i se sara in cap cand vrea sa isi rezilieze contractul cu firma de telefonie din cauza unui alt blogger?
  (stiu, motivul lui a fost unul stupid dar de amorul artei sa presupunem ca ar fi avut un motiv bun :D)

 3. …nu esti singura.
  Mi-am inchis abonamentul de la vodafone dupa ce si-au pus bannerul pe zoso.ro
  Din pacate, economiile de la bcr n-am putut sa le mut pt ca erau la termen, dar urmeaza. (din acelasi motiv, evident…)

 4. de ce cenzurezi comentarii de bun simt? Nu ai nicio logica, iarta-ma ca iti spun…probabil iti plac mai mult cei care te injura.
  (un fost posibil cititor al blogului tau)

 5. mi se pare corectă atitudinea ta, mai ales că există atâtea variante… ohohoho :)

  cine vrea să-și asocieze imaginea cu cineva, prima dată să se documenteze cine e, cu toate că deocamdată n-am nimic cu ADHD :P însă am o părere în care sunt amestecate cuvinte precum „frustrare”, „mămică”, „incapabil”, etc.

 6. La faza cu Casa Rustica, mi se pare ca exagerezi:) Gen, un sandwick e cam 6 lei. Si apoi, daca tot sunteti atat de aproape de pizzerie, era greu sa se deplaseze domnul coleg?:D Asteapta ca cineva sa ii aduca un amarat de sandwich la gura?

 7. @PamPam: si mie mi se pare la fel, dar pana la urma cum a spus, sunt banii ei asa ca e decizia ei unde si-i cheltuie. :)

 8. dar ai scris la opc?sau ai chemat seful de magazin?poate se rezolva si nu mai trebuia sa strangi din buze cand treci pe langa ei…

 9. ce aiurea ca nu ai publicat comentariul meu. era negativ in ce te priveste, dar e o replica la o chestie pe care teoretic, ti-ai asumat-o. guess i won’t be stopping by.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.