Voi ce ritual de îngrijire aveți?

Înainte de orice, cine nu știe asta despre mine află acum: nu sunt ceea ce americanii numesc „a morning person”. Oricât de mult aș dormi, dimineața nu funcționez bine decât la minimum o oră de la trezire. Pentru un om normal – cu un job normal, chestia asta ar fi foarte presantă. Pentru mine e așa și-așa, pentru că am marele privilegiu de a-mi face singură programul de lucru [să nu credeți acum că mă duc la redacție numai când am eu chef, că nu-i nici chiar așa], dar cu toate astea, îmi ia mult timp să mă pregătesc pentru orice. De-aia și întârzii când trebuie să fiu undeva la o anumită oră.

Citisem cândva la Tomata că nu-i place să facă duș dimineața; nici mie, exceptând zilele când mă trezesc udă de transpirație și n-am încotro. Altfel, îmi place să fac dușuri lungi, iar asta se poate întâmpla numai seara. Când sunt plecată de-acasă și trebuie să „împart” baia cu cineva, îi îndemn pe toți să meargă la duș înaintea mea, tocmai pentru că mie-mi trebuie mult timp ca să „spăl elefantul” – așa zice tata, din cauză că stau mult în baie, nu de altceva, nu vă mai amăgiți. :D

Așa că ritualul meu de îngrijire – că aici vroiam să ajung – nu începe dimineața, ci seara, cu un duș destul de lung [sunt puține senzații mai mișto decât să simți apa călduță – vara – sau fierbinte – iarna – căzându-ți pe gât, umeri și spate], continuă, mai nou, cu niște exerciții fizice și apoi cu un somn adânc [Sebi poate confirma: eu când dorm, dorm!].

Spuneam cândva că șamponul Gliss este cel mai bun; a fost, o vreme, cel mai bun, până când părul meu a început să cadă. Și cădea, și cădea și nu se mai oprea! Din fericire, am descoperit la timp Dove Hair Loss Control, un șampon care miroase divin, are o textură super cremoasă și curăță cu spor părul. Toate astea pe lângă faptul că nu mai pierd multe zeci de fire de păr zilnic. După șampon, trebuie să folosesc întotdeauna balsam, altfel părul meu o ia razna. Nici măcar cremosul șampon de la Dove nu este suficient, pentru că el își face treaba – aceea de a curăța părul și de a preveni căderea lui, dar de balsam pentru păr am întotdeauna nevoie. Și da, îmi spăl părul aproape zilnic, dacă se întreba cineva. :D Maddy zice aici că apa din Arad este dură, iar eu mă bucur că măcar din punctul ăsta de vedere, soarta nu mi-a fost potrivnică: în Hunedoara nu este apă dură, pielea nu mi se usucă, nu trebuie să folosesc creme de corp tot timpul. Mărturisesc că la cât [îmi] este de cald vara, nu aș folosi nici o loțiune de corp, nici dacă ar fi musai!

Ritualul continuă cu spălarea pielii cu săpun, de obicei exfoliant, apoi cu gelul de duș Renewing [textură și miros, textură și miros!] și încă vreo cinci – zece minute de cântat în ploaie, pardon, sub duș. Între timp, balsamul și-a făcut efectul și trebuie clătit, urmează spălatul pe dinți și anularea acestei din urmă acțiuni cu o gură de cafea. Loțiune de corp folosesc rar, chiar dacă am raftul de cosmetice plin cu creme și cremuțe de tot felul; urăsc să-mi ung corpul cu orice chestii mai ales acum, vara.

Tu ce ritual de îngrijire ai? Ia să facem noi o leapșă, că n-am mai avut de mult, care să meargă la cei mai activi comentatori de pe acest blog: Bogdan, Evergreen, Kinderman, Dennis, Cristian, Dani, Maddy și Serginho. Desigur, faptul că nu v-am nominalizat nu trebuie să vă descurajeze; oricum articolul ăsta le este adresat femeilor, dar dacă eu am mai mulți comentatori decât comentatoare?!

Update: am închis comentariile, pentru că un cretinel a înțeles iarăși ce-a vrut și, supărat că… el știe ce, a început să îmi aducă jigniri. Nu am nevoie de traficul tău și de cititorii tăi care nu știu să gândească singuri până la ora 23.05. Mulțumesc, la revedere.

Revin acuș cu subiecte vesele.

7 thoughts on “Voi ce ritual de îngrijire aveți?”

  1. N-o sa inteleg niciodata fascinatia asta aiurea a fetelor de a povesti/discuta (in detaliu) fiecare rutina stupida, gen cum/cand va spalati (eventual si in ce ordine), cum folositi toaleta (neaparat si cata hartie igienica folositi) s.a.m.d. – scuzele mele, dar sunt traumatizat deja cu „stupizenii” din astea de colegele de la lucru

Comments are closed.