Despre dinți. Și părinți

Vreau de ceva timp să „adresăm” elefantul din încăpere, adică dinții mei frumoși, dar ciobiți. În general, lucrurile care mă frustrează și/sau complexează, odată expuse public, își pierd puterea asupra mea. Sunt convinsă că fiecare dintre noi are câte un defect care poate fi trecut cu vederea, odată recunoscut (asumat).

Natura mi-a dat dinți frumos aliniați, de revistă, trebuia doar să am grijă de ei. Am ales să îi tratez cu extracție, de două ori, iar cel de-al treilea pur și simplu nu a mai crescut (după ce am scos dintele de lapte). Din fericire, e vorba despre măsele care nu sunt chiar vizibile. Chiar cred că mi-ar fi foarte greu să mă obișnuiesc cu măsele acolo unde, de două decenii, am găuri. În gură, desigur.

Și mai am doi dinți care mă frustrează, dar mai bine urmăriți video-ul, ca să vedeți despre ce e vorba. Tot aici, vorbesc despre importanța îngrijirii adecvate a dinților. Igiena orală este foarte importantă pentru mine, nu mai vreau să trec des printr-un detartraj, pentru că e foarte dureros! De când folosesc periuța electrică de dinți, îi simt mult mai curați, inclusiv pe interior, unde îmi era greu să periez – și imposibil să o fac cu frecvența cu care o face o periuță motorizată!

Ca un P.S., nu sunt deloc mulțumită de calitatea acestui video, dar e deja a doua variantă filmată și nu mai aveam nervi pentru încă una. Plus că nu vreau să treacă nici o zi din ianuarie fără să public ceva cât de mic.

P.S. Dacă vă plac video-urile mele, abonați-vă la canalul meu de YouTube! O puteți face de aici, cu un click pe buton – sau puteți să dați un like, un share, o măslină, o atenție.

1 thought on “Despre dinți. Și părinți”

  1. Multa vreme mi-a fost frica de dentist. Anul trecut curaj mi-am facut curaj sa merg sa-mi fac un detartraj si atunci am aflat cam ce probleme am. Si nu mi-era frica doar de durere, ci si sa nu cumva sa ma pricopsesc cu vreo bacterie/virus. Dar am ales pana la urma o clinica buna iar in decursul a 4 luni de zile mi-am rezolvat toate problemele pe care le aveam. Acum merg regulat la control, la 6 luni de zile. Trebuie sa-mi fac curaj sa-mi scot maselele de minte, in rest, sunt bine. :D

    Ah, si un alt lucru naspa care a rezultat din toata chestia asta, a fost faptul ca in decursul a 4 luni cat a durat sa-mi repar toate cariile, am decartat vreo 5000 de lei. Nu ar fi fost asa rau daca as fi mers regulat si n-as fi lasat problemele sa se adune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.