Diverse de luni

 • Azi dimineaţă m-am trezit la 11 jumate ca să plec la muncă la 12 şi am aflat că nu mai plecăm până la 4. Ăsta da început de săptămână!
 • Mă întreb de ce casieriţele de la Kaufland trebuie să treacă fiecare produs prin faţa cititorului de coduri de bare, asta în condiţiile în care eu cumpăr câte şase sticle de apă minerală, patru iaurturi de acelaşi fel sau trei pungi de ceva, identice. E mai simplu şi mai eficient să apese pe 6x sau 2x sau 3x, ba chiar consumă şi mai puţină hârtie şi nu mai trebuie să-i facă pe clienţi să aştepte până schimbă rola de hârtie, de cine ştie câte ori pe zi.
 • Desperate Housewives s-a transformat într-o veritabilă telenovelă, sau ca să mă exprim mai soft, într-un soap opera. La început era mai amuzant serialul, fără atâtea crime şi trădări, dar asta nu înseamnă că n-o să mă uit în continuare. Sunt pe sfârşitul sezonului 3.
 • Azi scot la plimbare, pentru prima dată, geanta de la Crumpler.
 • Citiţi la Zoso despre Spămulescu
 • …şi nu uitaţi să completaţi RoTwitterSurvey, aici.

13 thoughts on “Diverse de luni”

 1. Nu doar in Kaufland se intampla asta si e intr-adevar aiurea. Eu nu cumpar decat foarte rar mai multe chestii de acelasi fel (aaa… in afara de umerase, becuri, baterii, garnituri & chestii similare, pot spune ca nu cumpar chiar niciodata chestii identice), dar vad asta des pentru cei care sunt in fata mea la casa :|

 2. Denisa, dupa cum spunea si brontozaurelul, e peste tot (adica si in strainatate). Depinde foarte mult de casierita / casier. Sunt unii mai inteligenti si care observa x produse de acelasi fel asezate unul langa celalalt si te intreaba „sunt toate la fel?” confirmi, le numara si face X ori valoarea unuia… si sunt unii mai putin inteligenti si mai lenesi (si vorba aia lenesu mai mult alearga) care-ti trece fiecare produs in parte. Pe de alta parte, ar mai fi o chestie, si anume ca depinde si de buna credinta a omului: de ex daca tu iei X obiecte dar care nu sunt chiar identice in sensul ca 1 e la oferta si restul de X-1 nu sunt, si cu toate astea raspunzi ca sunt toate la fel, dandu-i sa treaca pe cel mai ieftin, inseamna atunci ca trisezi magazinu’ ca sa nu zic mai urat: astfel ca trecerea obiectelor unul cate unul poate fi fi o solutie impotriva celor de mai putin buna credinta…

  1. Vlad, hai să-ţi dau un exemplu concret, din Kaufland:
   cumpăr şase sticle de apă minerală Borsec la 1,5 litri, ambalate la bax sau ţiplă sau cum vrei să-i spui foliei din plastic.
   La casă, casieriţa scanează o singură sticlă – doar n-o să-mi desfacă baxul! – şi apoi apasă de şase ori pe un buton. Adică şase poziţii ocupate pe bon, când era mai simplu să tasteze 6x. :D

 3. Vlad, în momentul în care cumpăr un „bax” de apă minerală, adică şase sticle într-o ţiplă, cred că e evident că sticlele cu apă nu vor avea preţuri diferite. Dacă au, atunci avem o problemă.
  Azi am păţit aceeaşi chestie la Carrefour Express, fostul magazin Artima din Deva.

 4. Bon Denisa hai sa-ti dau un alt exemplu, ca tot veni vorba de Carrefour si apa minerala… e oarecum un exemplu conex, in sensul ca tine de particularitatea magazinului. Merg de multi ani la un magazin Carrefour de la mama lui de-acasa :) si nu stiu de ce, nu am inteles niciodata de ce, desi au cod de bare pe bax, apele minerale le trec la sticla… ca cica nu merge codul de bare de pe bax… Si atunci incepe enervarea inversa. Ca trebuie sa numere bax-urile, sticlele dintr-un bax, si in general asta nu o pot face din cap, deci ori le numara manual cu mana ori pun mana pe un calculator… si tu stai si te intrebi oare cat le-o mai lua sa faca ca sa mearga codurile de bare de pe baxuri…. plus ca nu-mi place sa-mi jefuiasca un bax ca sa gaseasca persoana de la casa codul unei sticle…

 5. Hm! DH Telenovela? N-am mai auzit. Ratingul demonstreaza ca e singurul serial care nu si-a pierdut farmecul si a ramas la aceeasi audienta fantastica duminica de duminica. Vizionare placuta in continuare! O sa-ti placa, sunt convins

 6. stai sa vezi sezonu` 5…are vreo cateva episoade de doarme si patu` sub tine..
  in privinta kauflandului logica e urmatoare:casierele au un fel de productivitate, adica cate produse citesc pe minut..cu cat citesc mai multe cu atat mai bine..

 7. hehe si eu am observat asta la kaufland si am mai auzit si zvonuri ca folosesc chestia asta ca sa te plictisesti tu sa te tot uiti cat de multe trec pe acolo . Cand nu te mai uiti …au niste coduri de bare lipite pe acolo la casa si mai baga si din alea cate un produs, dupa buget. Daca lista e mare, baga un muschi ceva, daca nu un baton de ciocolata… ca cine se mai uita dupa aia pe desfasuratorul ala kilometric daca n-a fost atent cand au bat..

 8. @cipoc: pai nu de aia fac, ci ca sa te mai taxeze pe tine, in plus, cu chestii pe care nu le-ai luat. Cand ai de plata 300 de RONI si un tichet cat China (facut produs cu produs) a gasi ceva ce-ai luat e acul in carul cu fan.

 9. Referitor la Kaufland, citisem mai demult un articol in care cei de acolo se plingeau ca trebuie sa „bage” nu-stiu-cite coduri pe minut. Asa ca trebuie sa-si faca norma – altceva e daca iti baga de 6 ori un articol, si cu totul altceva daca apare un articol x 6. Am vazut si eu chestia asta si numai la Kaufland. La baxul de apa minerala, apare de 6 ori scris apa minerala, la baxul de bere la fel, chiar si tigarile, daca cer 4 pachete de acelasi fel, apar 4 rinduri cu pachet tigari, in loc de 1 rind cu tigari x 4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.