[Încă] două vorbe despre presa hunedoreană

Căutând pe blog o informaţie despre ziarele locale din judeţul Hunedoara, mi-am amintit de postul intitulat Ziarele locale şi www-ul şi am ajuns la concluzia că este necesară o actualizare a listei.

De mai bine de un an, unele ziare au sucombat, au aparut altele… şi multe dintre ele încă nu au nici o treaba cu „www-ul”. Adică, deşi suntem în plină „eră web 2.0”, unele dintre ziarele din judeţul Hunedoara consideră Internetul doar ca o bună sursă de poze şi… informaţii, nu neaparat în ordinea asta.

Cotidiane:

 • Hunedoara Expres. HuOn este portalul care „susţine” cotidianul gratuit Hunedoara Expres, editat de trustul InformMedia. Pe site apar şi alte informaţii şi este gândit ca o sursă de informare de sine stătătoare; are şi ştiri ilustrate cu materiale video ş.a.m.d. Ideea e foarte bună; dacă ar fi pusă în practică la modul profesionist, probabil că HuOn ar fi cel mai tare site din judeţ – sau măcar din Deva. Dar nu este.
 • Hunedoreanul. Probabil cel mai serios site de ziar din judeţ. Din când în când, mai apar în fluxul RSS ştiri care nu au nici o treabă cu judeţul Hunedoara, fiind doar „promo”-uri pentru celelalte publicaţii ale trustului MediaPro. Sau PubliMedia, whatever.
 • Servus Hunedoara. În continuare, site-ul arată de zece ori mai bine decât ediţia tipărită. Păcat că nu există template-uri uşor de modificat şi în QuarkXPress, nu?
 • Mesagerul Hunedorean. Site-ul are câteva puncte slabe, n-are RSS, n-are arhivă completă, dar cel puţin e bine că există…

Săptămânale:

 • Replica
 • Ghimpele de Hunedoara – Săptămânal editat de trustul lui Voiculescu, face parte din reţeaua de săptămânale Ghimpele, publicaţii care apar în mai multe judeţe ale ţării.
 • 7 Zile Hunedorene s-a transformat, de curând, în 7 zile hunedorene – Magazin economic hunedorean, şi-a schimbat formatul şi… tipografia. Site-ul nu a mai fost actualizat de multişor; cum spuneam, Internetul e mai mult pentru a te informa decât pentru a crea conţinut.
 • ABC – cel mai vechi săptămânal de anunţuri din judeţ; în continuare nu are un site
 • Accent Media – pe site se găsesc toate ediţiile, dar numai în format pdf. Foarte trist!
 • Călăuza noastră – unul dintre cele mai vechi ziare din Deva. Arată la fel ca acum 10 ani. Nici vorbă de site!
 • PubliTim. Un fel de ghiveci, cu anunţuri din mai multe judeţe. PubliTim [unde Tim venea, cândva, de la Timiş sau Timişoara] ediţia de Hunedoara şi Alba sună nefiresc, nu? Site-ul m-a ameţit, nu aş rezista mai mult de un minut pe el.

Altele

 • Zile şi nopţi Deva. Revistă de timp liber cu apariţie bilunară. Mai multă reclamă decât conţinut.

Cam astea ar fi. Lista rămâne deschisă, atât pentru adăugiri, cât şi pentru ştergerea acelor publicaţii care nu vor mai fi rezistat.

4 thoughts on “[Încă] două vorbe despre presa hunedoreană”

 1. Recomand evitarea Publitimului! Daca vrei sa te injure cineva la telefon. suna la numerele din acest ziar! Deci, e de groaza! Am avut curiozitatea sa caut o casa la tara de vanzare. In afara de faptul ca trebuie sa citesti cu lupa aceste anunturi, ele mai sunt si eronate sau copiate de la un numar la altul.
  Inca un exemplu, de cum se poate altera un brand, la care unii au muncit!

 2. Salut. Apropo de Publitim, subscriu total la parerile de aici. Rugamintea e daca ma puteti ajuta cu o sursa OK de anunturi din judet legate de piata imobiliara.
  Mersi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.