Prietenii ăştia!

Am scris textul ăsta atunci când Sebi a fost dat afară de la locul de muncă. Eram supărată, da’ nu l-am publicat; am considerat că-i mai bine aşa. Acum am hotărât fie să şterg drafturile, adică posturile nepublicate, fie să le editez/termin de scris şi să le public. Iar ăsta e prea frumos scris ca să-l şterg. Nu?

Se dă un „prieten” care, din varii motive, ţine cu lucrează pentru un anumit partid politic. Nu dăm nume. Se ocupă de campanie, face ce ştie el mai bine, promovează, dă în contracandidaţii candidaţilor etc.

Apare un nene care-mi cere să tehnoredactez un fluturaş, pe bani, pentru un partid politic – altul decât cel pentru care lucrează „prietenul”. Îl fac. Dacă nu-l făceam eu, îl făcea altcineva. „Prietenul” află şi, de necaz şi de durere, mă face albie de porci şi mai loveşte şi în cei de lângă mine. În plus, îmi vorbeşte despre caracter, moralitate şi despre cum „banul nu e totul”. Sigur, doar tu lucrezi pro bono, din dragoste pentru partid, nu-i aşa?

Ca şi cum asta n-ar fi fost de-ajuns, acum „prietenul” informează cunoştinţele comune despre supărarea pe care i-am provocat-o.

Dacă asta mi se întâmplă doar pentru că simpatizam un partid politic şi l-am „trădat”, nu vreau să mă gândesc cum stau lucrurile în interior. Da’ asta-i altă poveste, pentru că, până una-alta, nu am semnat nici un contract de exclusivitate cu nimeni şi îmi place să cred că pot să fac ce vreau cu timpul meu liber.

Şi deznodământul, faza cea mai mişto cu putinţă: fluturaşul cu pricina nu a mai fost tipărit.

5 thoughts on “Prietenii ăştia!”

  1. Ia mai da-i naibii de cacanari, mai Denisuca. Atat timp cat nu ai semnat nimic de exclusivitate (nebuna sa fii sa faci asta, poate doar pe niste bani cat de o masina misto) te pot pupa unde soarele nu te bronzeaza.

    Sunt niste nesimtiti si parveniti.Sunt atat de scarbita de „fauna” asta. Au impresia ca daca reprezinta un partid de rahat (cum toate sunt pana la urma), au neste perechi in plus de ceva.

    Pacat ca s-a intamplat asta si mai ales ca si „cosmaru” a fost afectat. Oameni de nimic, ce sa-i faci ..

  2. Până la urmă, n-am pierdut mare lucru. Cu prietenul în cauză mă cert şi mă împac la intervale regulate, doar că la ultima ceartă ceva s-a „rupt”. Iar Coşmaru’ e bine mersi, n-are greţuri. :P
    Mulţam pentru comentariu!

  3. Pentru o informare corecta ar trebui adaugat ca fluturasul ala il faceai contra omului care l-a angajat pe Sebi cand plangeai ca nu are servici. Si inca ceva… tu ai fost aia care te-ai laudat ca nu faci fluturasul… si apoi l-ai facut penru cativa gologani… asa ca… hai sa fim corcti daca vrei sa ramanem prieteni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.