Eurovision 2009: două melodii în limba română

Cu toate că anii trecuţi am stat departe de televizor când se difuza concursul Eurovision, anul ăsta mi-am făcut timp să ascult toate melodiile; dacă o să critic ceva după concurs, măcar să o fac în cunoştinţă de cauză. Aşadar… avem o melodie furată, după cum zice şi Zoso, doar două melodii cântate în limba română, în ciuda faptului că suntem români şi melodia ar trebui să ne reprezinte pe noi, nu să versurile înţelese de toţi membrii juriului, multe labe trise, adică melodii lălăite, vreo două gagici care se cred Celine Dion de Românica şi foarte puţine melodii bunicele. Nu m-a dat pe spate niciuna, dacă ar fi după mine, aş trimite la concurs doar melodiile cărora le-am acordat note peste 8, adică fix două melodii.

Ştiu că am fost rea şi exigentă, but hey, that’s me. Să se bucure semifinaliştii că nu sunt în juriu.

semifinala 1

 • ZERO – „Sunny Days”
  Muzică şi versuri: Radu Bolfea, Marcel Botezan, Sebastian Barac
  Începe foarte mişto, doar ca să continue ca orice melodie gay la modă în ultimii ani. Îi acord nota 7.
 • Nico & Moni-k – „Disco Maniacs”
  Muzică: Laurenţiu Matei; Text: Monica Mândrescu
  Nu, nu, nu! Nota 1, cu indulgenţă. Încă de când am văzut titlul am ştiut că n-o să-mi placă.
 • D.D – „Everyday”
  Muzică: Marius Pop; Text: Adina Drăgoescu
  Nu ştiu cine este „D.D”, melodia ar fi sunat foarte bine dacă tipa nu s-ar chinui atâta să sune ca o „divă”. Se screme prea tare, aşa că îi acord nota 5. Dar zău că, interpretată altfel, melodia ar putea suna foarte bine.
 • Romeo Zaharia – „Someone like you”
  Muzică: Romeo Zaharia; Text: Mihaela Barbu
  Nu e genul de melodie care să-mi placă, nota 2 pentru că nu se screme şi nici nu se dă „disco maniac”, precum domniţele de mai sus.
 • Floriana Pachia – „Take the chance”
  Muzică şi text: Floriana Pachia
  Pun pariu că Florina Pachia se crede o viitoare Celine Dion a României. Nu este. Şi mi se pare că încearcă prea mult să arate cât este de talentată. Nota 3, pentru că mama ascultă Celine Dion şi pentru că Floriana Pachia s-a chinuit să-şi compună singură muzica şi textul.
 • Alexa – „A girl like me”
  Muzică: Radu Bolfea, Marcel Botezan, Sebastian Barac; Text: Alexa
  Melodia e veselă, „săltăreaţă”, comercială rău. Dar îmi place. Nota 8.
 • Popas Band – „Strigă”
  Muzică şi text: Marius Popa
  Nota 3. „Strigăăă!” La-la-la, bla.
 • Juan Xavier – „Perdoname”
  Muzică: Ionuţ Botea & George Hora; Text: Ionuţ Botea
  Nu sună rău, nota 7, pentru că e cam tristă.
 • Tabassco – „Purple”
  Muzică: Norbert Kovacs; Text: Ion Faghiura, Norbert Kovacs
  Cam prea lălăită pentru gustul meu, nota 3.
 • Tina (ex. POPS) – „Pleacă”
  Muzică şi versuri: Cornel Ilie
  Nota 8,5, pentru că este în limba română. Nu mă dau în vânt după ea, dar nu sună chiar atât de rău pe cum mă aşteptam. Cornel Ilie este de la VANK cumva?
 • Dalma – „Love was never her friend”
  Muzică şi text: Marius Moga
  Este o piesă compusă de dragul concursului, nu de dragul muzicii, care primeşte de la mine nota 6. Dalma are nume de margarină, dar voce bunuţă.
 • Blaxy Girls – „Dear Mama”
  Muzică: Costi Ioniţă; Text: Ruxandra Iliescu
  Ce fac fetele astea aici se numeşte şoptit, nu cântat. Şi eu, dacă aş „cânta” aşa, aş avea voce. Nota 3, mai ales că nu sunt fană Costi Ioniţă

semifinala 2

 • Besa – „Nothing gonna change”
  Muzică şi text: Sebastian Badiu
  Încă o Celine Dion wannabe. Am căscat în timp ce ascultam melodia. Nothing’s gonna change our love? Bine atunci, nota 2.
 • Red Blonde – „Nu am cu cine”
  Muzică: Marius Moga & Anthony Valentino Negoiţă; Text: Marius Moga
  Melodie descalificată, din punctul meu de vedere, pentru că e furată.
 • Adrian Molnar – „Go on”
  Muzică: Norbert Kovacs; Text: Florin Dumitrescu, Norbert Kovacs, Ion Faghiura
  Şi melodia asta e cam lălăită, nota 2, pentru că nu-mi spune nimic. Go on when you will see the light. De câţi ani tot auzim de luminiţa de la capătul tunelului? De prea mulţi. Eu m-am săturat.
 • Cătălin – „Stop”
  Muzică: Eduard Cîrcotă; Text: Cristian Hriscu – Badea
  Nota 7, pentru că e veselă şi interpretul, în ciuda faptului că zice „I lie on the floor” [gaaay!], nu şi-a ales un nume de scenă pompos. În loc de PinkBoy sau mai ştiu eu ce, a rămas Cătălin. Aşa da!
 • SoundCheck – „You are my love”
  Muzică şi text: Cătălin Huţanu
  Nu vreau să adorm pe melodia care va câştiga Eurovisionul, vreau să îmi amintesc de ea şi peste 10 ani! You are my love, my only true love, forever etc. Iar cântăm despre dragoste? Plictisitor! SoundCheck, oricine ar fi ea, are voce mai bună decât alte cântăreţe, aşa că primeşte de la mine nota 6.
 • Etnic – „The love is the life”
  Muzică şi text: Dan Lazăr
  Versuri atât de banale, încât pare greu de crezut că mai există oameni care scriu astfel de versuri! O singură „bucată” mi-a plăcut, la jumătatea melodiei. Vioara aia sună bine de tot, dar în rest, melodia este plictisitoare şi urâtă. Păcat! Nota 7.
 • Irina Popa – „I feel your presence”
  Muzică: Adrian Ordean; Text: Harko Boti
  Nota 7, pentru că nu sună rău, dar nici extraordinar.
 • Alexa – „One last night”
  Muzică şi text: Cornel Ilie
  Boooring! Nota 2.
 • Alin Nica – „Don’t leave”
  Muzică şi text: George Hora
  Şi ăsta aşteaptă singur în pat, este trist şi cere iertare, aşa că primeşte de la mine nota 1.
 • IMBA – „Round & round”
  Muzică: Costi Ioniţă; Text: Oana Radu
  Total neinteresantă, nota 3 pentru că nu e, totuşi, chiar imposibil de ascultat.
 • Costi – „Can you forgive”
  Muzică: Costi Ioniţă; Text: Ruxandra Iliescu
  Păcat că la Eurovision nu se pot înscrie şi manele, nu? Nota 3, pentru că aşa vreau eu.
 • Elena Gheorghe – „The Balkan girls”
  Muzică: Laurenţiu Duţă, Ovidiu Bistriceanu, Daris Mangal; Text: Laurenţiu Duţă, Alexandru Pelin
  Măcar asta nu e despre dragostea care-i viaţă, despre bărbaţi trişti care cer iertare, plâng şi suferă. E relativ veselă, deci primeşte nota 7, cu toate că spune „The Balkan girls like to party like nobody”. Nu mai era nevoie ca o melodie să spună asta, se ştie că româncele sunt curve. :D

Toate melodiile pot fi ascultate pe site-ul TVR.

28 thoughts on “Eurovision 2009: două melodii în limba română”

 1. Cine esti cel/cea care semneaza articolul sa-ti dai cu parerea despre muzica si mai ales despre versuri ???? Tu care descrii o melodie ca fiind saltareatza cine esti tu sa judeci ??? Cine esti tu sa ai pareri si sa dai note ?

  1. Alin, sunt Denisa, dacă ai intrat aici ar fi trebuit să te prinzi pînă acum de lucrul ăsta. Îmi „dau cu părerea” despre tot ce vreau, nu doar despre muzică şi versuri. Cine sunt eu să judec? Sunt un, să zicem, telespectator. Care şi-a făcut timp să asculte toate melodiile şi a fost dezamăgit de calitatea melodiilor cu care ne prezentăm la concurs. Te-am lămurit? Sau ca să ai păreri şi să dai note, trebuie să fii vreun compozitor sau dinozaur al muzicii? Uite că eu mi-am permis să o fac. :D

 2. Am intrat pe site-ul TVR şi am văzut că mulţi sunt nemulţumiţi de piesa Tinei pentru că are şi versuri in rusă. De ce trebuie să fim rasişti sau xenofobi şi când vine vorba de muzică? Eu am auzit o piesă faină cu mult mai multe versuri in rusă, nu mi-e ruşine să recunosc, e vorba de Origa – Inner Universe.
  Cât despre Moga, sper că o să ne dea pace o vreme dacă nu câştigă.

 3. Red blonde sint cele 2 de la Maruta,nu D.D.,iar Cornel Ilie e de la Vank,nu stiu daca e una si aceeasi persoana…iar Alin ar trebui sa stie ca,fiind o tara libera,oricine are dreptul sa judece si sa dea note…chiar si el…

 4. sunt sau nu curve romancele, nu stiu in ce masura e verificata informatia… dar balkanian girls nu suntem cu siguranta… Balcanii, si peninsula balcanica este la sud de dunare… Iar ea e bancanica, pentru ca e macedoneanca.

 5. mie imi place foarte mult trupa Zero,cred k are sanse:) ca sa nu mai zic de Red Blonde a caror piesa e super..e vesela muzica e buna versuri super haioase..plus fete care chiar stiu sa cante live:D

 6. Sunt ieseanca si clar ca tin cu cei de la Soundcheck, tipa are o voce de invidiat mult mai buna decat Elena Gheorghe sau Tina, cu cat mai mult cu cat tipa e studenta la medicina si nu a studiat muzica e 100% talent ,versurile nu mi se par plictisioare iar sunetul este produs doar de instrumente muzicale fara calculator.Melodie lalaita? ai uitat ce melodie a luat Eurovisionul anul trecut?

 7. ma iarta d-na..dar matale esti extrem de superficiala si de cinica doar de dragul cinismului. cel putin in acest blog… (oh, si nu, nu compun, nu sunt implicata nicum, nu cant.. un telespectator ca si mataluta).

 8. Mie imi place DD (Diana Adina Dragoescu) Am auzit-o cantand live si suna impecabil, iar trupa suna zid!

  Asa ca diseara voi vota DD-„Everyday” cu nota 10!

 9. pai eu nu ascult manele da’ dupa parerea mea costi canta chiar bine si piesa e draguta degeaba zice lumea de manele si alte alea nu ascut dar piesa asta merita votata … vocea si cantecul conteaza nu ce canta el acum nu stiu cati ani … si elena gheorghe canta super si nu am inteles faca cu romancele sunt curve … nu cred ca in toata tara sunt numai curve … sa fim seriosi prin chestia asta ai jignit femeile in general si sa sti ca sunt destule care muncesc si au grija de ele au scoala si tot ce le trebuie … v-am pupat :*

 10. mey….legat de notele date aici….hai sa fim seriosi ca nu e cazul sa exageram. nu ascult manele, le urasc….dar costi n-a cantat chiar rau. blexy girls chiar au cantat bine, la fel si alin nica. alexa….nu a fost extraordinara…dar catalin si zero au fost destul de bine pregatiti. mi-a placut mult tina, chiar a fost foarte tare si mi-a placut ideea cu cantatul in rusa. elena ghiorghe a cantat bine. dupa parerea mea….au ajuns in finala si unele trupe care…nu prea au ce cauta pe acolo….sh care dupa parerea mea au cantat oribil…de ex: nu mi-au placut nico & moni-k(pretextul ala ca erau racite sau ca se simteau rau…nu prea merge la eurovision-sau cel putin asa se presupune)…in rest…cam ciudate notele si explicatia notelor….si faza cu romancele curve…cine a semnat articolul…mai bine se abtinea….si daca tot sunt atat de multe persoane dezamagite de tot ce s-a intamplat si ce se intampla in Romania, mutati-va in alte tari….nu ca eu as fi incantata, dar parca prea se exagereaza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.