Film: Point Break (2015)

Ultimul film văzut în 2015 a fost unul foarte bun. De nota 9, așa de bun! Point Break se numește și înțeleg că e făcut după un alt film cu același nume – dar i-am văzut trailerul și am concluzionat că nu au prea multe în comun. Astăzi, cu toată tehnologia disponibilă, poți face multe lucruri de o mie de ori mai spectaculoase decât în urmă cu 15-20 de ani. 

Nu joacă nici un actor cunoscut (mie) în filmul ăsta, toți au reprezentat fețe noi. Oameni frumoși (la propriu). Personajul principal, un blond pasionat în tinerețe de sporturile extreme, s-a lăsat de motociclit pe culmile munților după ce prietenul cel mai bun i-a murit pe un traseu ales de el. Fast forward câțiva ani și îl vedem pe tip după ce și-a echivalat studiile, a făcut facultatea și vrea să se angajeze la FBI.

shutterstock_352093439 point break premiere

Un grup de sportivi care practică mai multe sporturi extreme face ravagii, dă spargeri, împrăștie bani prin junglă, fură diamante ș.a.m.d. Personajul principal, angajat de probă la FBi, vrea să se afirme și îi pică la țanc fisa: intuiește că este vorba despre un grup care vrea să atingă nirvana ducând la îndeplinire cele opt încercări ale lui Ozaki (The Ozaki 8 sau Ozaki ordeals), prin care omul trebuie să-și depășească frica și să fie una cu natura.

Mă rog… aici au cam dat-o în „Uniți Salvăm”, au aruncat în aer o carieră pentru că oamenii exploataseră prea mult și era timpul să o dea înapoi naturii etc. Chestii bune pentru copilașii verzi care se duc la FânFest și care s-ar lega de copaci ca să nu fie tăiați (copacii), pentru că natura e importantă, iar corporațiile sunt de rahat și tweetuim despre asta de pe telefoanele noastre deștepte. :)

Văzut în 3D, filmul este senzațional. Am avut mai multe momente în care am zis „Dă-o-n aia mă-sii, nu se poate!”. Filmul m-a ținut lipită de scaun și de câteva ori m-am surprins strângând de brațul scaunului, de emoție. Foarte fain, vi-l recomand dacă vă plac filmele de acțiune, iar muzica, așa cum a zis și Sebi, este excepțională.

Am reținut două melodii pe care le ascult pe repeat de câteva zile și pentru că știți că nu sunt zgârcită, vi le arăt și vouă. Enjoy!


Andrew Watt – Runaway


Dig the Kid – still Breathing

Foto: Nikolai Kinski, Luke Bracey, Teresa Palmer, Edgar Ramirez, Clemens Schick at the Point Break Premiere at the TCL Chinese Theater on December 15, 2015 in Los Angeles, CA, de la Shutterstock

2 thoughts on “Film: Point Break (2015)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.