Fumătorii nu au nici un drept în Europa de Vest

Au, cel mult, dreptul de a fuma în aer liber. Iarna, acest lucru trebuie să fie de vis. Nu ai voie să fumezi în camera de hotel, nu ai voie să fumezi în restaurantul hotelului, nu ai voie să fumezi în baruri, cafenele, ceainării, restaurante. Ai, în schimb, dreptul de a sta în frig [iarna] sau în căldură [vara] pentru a-ţi savura ţigara.

Chiar dacă-i abia martie, în Barcelona erau multe terase încălzite. Restaurantele erau aproape goale, iar terasele, pline. Cel puţin în centrul oraşului, coşurile de gunoi erau amplasate la distanţe foarte mici unul de altul, de câteva zeci de metri. Şi absolut fiecare coş de gunoi are un sac din plastic pe care cineva îl goleşte atunci când s-a umplut. Fiecare coş de gunoi are câte un loc special pentru a arunca ţigările. 

Şi tot am văzut multe mucuri de ţigări în jurul unei coş de gunoi stradal…

17 thoughts on “Fumătorii nu au nici un drept în Europa de Vest”

 1. Eu si in Palermo inainte sa arunc tigara la cos, o raschetam de un stalp/cos. Ma rog, oamenii au obiceiul sadic de a le arunca ( daca cumva o fac) aprinse, ceea ce genereaza un fail total.

 2. asa e si pe la noi, mucuri de tigara sunt peste tot, m-am cam obisnuit cu fumatul afara, e putin naspa iarna in -20 de grade dar imi place ca daca ies intro cafenea sau bar sau club nu o sa-mi puta hainele si parul a fum.

 3. Buna ziua,
  Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache.Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei.Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
  Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.
  [email protected]

 4. si Spania lasa de dorit la civilizatie – asta cu mucurile e doar un exemplu – si se fumeaza in draci! Legislatia e mult mai permisiva ca, de exemplu, in Franta – in Spania barurile sint de 2 tipuri de fumatori si de nefumatori, iar pe strada ai impresia ca 80% din ei fumeaza, ca sa nu mai zic de obiceiul (maxim de prost!) de a sta la sueta cu familia ori amicii in bar, impreuna cu copiii mici care inghit fum „fara numar”

 5. In Germania exista cabine speciale pentru fumatori. Arata fix ca niște cabine telefonice, intra omul in una din ele, sta sa isi fumeze tigara si apoi iese. Sunt plasate in spații publice, mall-uri, aeroporturi etc. Pe de o parte e cam funny să fumezi într-o cabină, pe de altă parte… parcă îmi place și mie să ajung acasă și să nu-mi pută toate țoalele a fum de țigară. :D

 6. Eu am vizitat Paris-ul in decembrie acum 2 ani la -15 grade. Nu pto decat sa spun ca am racit ingrozitor in perioada sejurului tocmai din cauza ca de fiecare data cand simeam nevoia sa fumez trebuia sa ies afara in rfrig s-o fac.
  inuman, dom`ne, inuman!

 7. Sper ca şi în România fumătorii să aibă în curând dreptul de a fuma doar în aer liber, aştept asta de aproape treizeci de ani. Chiar sunt sătulă de mirosul infect de ţigări pe care trebuie să-l suport de fiecare dată când ies în oraş. Era şi cazul să se pună capăt fumatului pasiv, măcar în vestul Europei.

  Pe de altă parte nu îi înţeleg pe fumătorii care se plâng că trebuie să fumeze în frig, dar care nu s-au preocupat niciodată de faptul că din cauza lor alţi oameni au trebuit să stea în frig pentru a lua o gură de aer. Ipocrizie? Egoism? Nu ştiu, probabil că e democraţie prost înţeleasă, puţini se gândesc că drepturile lor se termină acolo unde încep drepturile altora.

 8. se vede ca au trecut romani pe acolo, plin de tigari pe jos, pe langa cos,… bineinteles ca asa e normal ca fumatorii sa nu poata fuma oriunde le vine lor,… sunt si nefumatori si acestia au dreptul la o viata sanatoasa,… ar trebui interzis fumatul si in spatiile publice, pe trotuare, in statiile de autobuz, etc, pentru ca sunt multi oameni nefumatori, copii, varstnici, care sunt afectati de acesti… oameni care isi distrug sanatatea lor si pe a celorlalti…

 9. Aruncatul tigarilor pe jos, se datoreaza faptului ca inca mai avem pana sa ajungem la nivelul unei capitale europene. Cand acest lucru nu se va mai intampla, inseamna ca am urcat o treapta spre o tara civilizata si europeana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.