Cum știi că te pedepsește Dumnezeu? Te trimite la coadă la Ghișeul Trist RDS

Asta mi-a zis Sebi, zilele trecute, după ce a trebuit să stea la coadă la ghișeul RDS din Hunedoara. Da, i-am zis ghișeu, pentru că asta e: o încăpere cu două birouri și două tanti unde se înghesuie, zi de zi, câteva zeci de hunedoreni.

Și nu se duc să ia ceva gratis. Nu se duc nici să pupe moaște. Se duc, cei mai mulți, ca să se aboneze, adică să semneze un contract și să devină clienți plătitori pe o perioadă de cel puțin 12 luni. 

Ce face RDS? Nimic. De ani de zile, nimic. Sunt aceleași două angajate overworked, care au mai mult de lucru decât și-au imaginat că vor avea atunci când au venit la RCS-RDS, cu mulți ani în urmă, sunt sigură (nu sunt tinere și le știu eu acolo de câțiva ani).

Zi de zi, de la 9 dimineața până la ora 18, cele două angajate au de-a face cu tot felul de clienți, de la țărănetele care și-a stricat telefonul și l-a adus la RDS convins fiind că va primi unul nou la schimb, că doar e în garanție, până la tănticile care vin cu nepoții și nepoatele ca să le cumpere un telefon în rate pe doi ani ori oamenii care vor să se porteze, că „dincolo era mai ieftin”.

Portarea și noii abonați sunt treburile cu care se îndeletnicesc cel mai des cele două femei de la ghișeul RDS. Și sunt atât de mulți clienți noi, încât doamnele nu fac față. Așa se face că, în fiecare zi, pe la ora 17, deși înăuntru e PLIN OCHI, doamnele anunță că la ora 18 închid și că nu-i mai pot servi pe cei cărora nu le vine rândul.

Și multora nu le prea vine rândul, pentru că angajatele sunt obligate să le explice tuturor clienților de ce servicii beneficiază, câte minute incluse, unde este semnal, de ce nu este semnal etc. Cel puțin 10 minute/client. Așa că după ora 17 numai cei foarte curajoși mai stau la coadă, iar după ce doamnele anunță că nu le vine tuturor rândul, se golește cam pe jumătate micuța încăpere.

Acum sunt o sută de grade acolo, dacă te duci cu ochelari ți se aburesc instant și cam în trei minute ești tot transpirat, pentru că afară-s 0-2 grade și înăuntru pare că au pus toate lemnele pe foc. Vara e foarte cald și afară și înăuntru. Deci condițiile sunt mizerabile, și pentru clienți, și pentru angajatele de la ghișeu.

Și ce face RDS acum? Deschide un magazin nou și frumos și lucios în Deva! Deva, pentru cine nu știe, are servicii de cablu și Internet de la UPC. RDS s-a insinuat acolo în ideea că va lua din clienții UPC-ului, probabil. Dar de ce nu se gândește întâi la renovarea spațiilor deja existente? Pentru că merge treaba strună și zi de zi apar noi și noi clienți în Hunedoara?

Am primit acest mail:


Imi face placere sa va anunt ca luni, 14 decembrie, RCS & RDS a deschis in Deva primul magazin sub brandul Digi, localizat in bulevardul Decebal, bloc R, parter (vis-a-vis de Tipografia Astra). Noul magazin Digi este prezentat sub un concept nou si inovator si este deschis de luni pana vineri intre orele 09:00 – 18:00, iar sambata intre 09:00 si 14:00.

Concept inovator, aia lipsea. Am răspuns:

Super!
Dar să știți că un astfel de magazin era mult mai necesar în Hunedoara, unde există un spațiu super înghesuit, în care lucrează doar două doamne, mereu aceleași, de dimineața până după masa la 18, și e MEREU plin. Nu știu cum se face, că toată lumea își face abonamente nelimitate. Și eu am stat la două astfel de cozi și nu e deloc plăcut, mi-au adus aminte de cozile pe care le făceam pe vremuri. Oare e normal și civilizat să stai două-trei ore la coadă pentru un serviciu pe care vrei să îl plătești? Sigur, e un serviciu ieftin și de calitate, dar nici chiar asta nu justifică felul în care sunt tratați clienții din Hunedoara. Și nici în locul celor două angajate nu aș vrea să fiu!
Știu că nu e treaba dvs., dar poate transmiteți mesajul mai departe, să afle șefii care au decis că devenii au nevoie de un magazin elegant, în timp ce săracii de hunedoreni de la țară nu merită mai mult decât un ghișeu. Ghișeul trist RDS.
Zi bună.

Nu mi-a mai răspuns nimeni, evident. Ei, de-aia am blog, că poate ajunge mesajul meu la șefii care decid în ce spații să investească și unde nu mai trebuie făcut nimic, că- bine și-așa.

UPDATE: Mi-a răspuns reprezentantul RCS-RDS care îmi trimisese inițial comunicatul de presă:

Buna ziua.
Aveti 100% dreptate in ceea ce priveste sediul de la Hunedoara. In ceea ce priveste ultima afirmatie, „[..]stiu ca nu este treaba dumneavoastra[..]”, vreau sa va contrazic. Tot ceea ce se intampla in RCS&RDS din judetul Hunedoara este treaba mea. De asta ma ocup. Imi pare rau ca exista, deocamdata, doar un DigiStore in judetul Hunedoara. Decizia de a deschide primul DigiStore din judet in Deva nu-mi apartine in totalitate dar e sustinuta si de mine. Motivele pentru care sustin aceasta decizie sunt multe si nu se pot prezenta in totalitate, din pacate. Nu e normal si in nici un caz civilizat ca un client sa stea la coada pentru a-si plati facturie. Vreau sa va asigur ca nici o decizie care influenteaza sau schimba felul in care trebuie sa se simta clientii nostri cand ne calca pragul, nu tine cont de nivelul de trai al lor. Nu avem standarde duble in ceea ce priveste asta. Toti clientii sunt egali pentru noi si sunt foarte importanti. In acelasi timp vreau sa va asigur ca stiu situatia din fiecare punct de vanzare/incasare Digi din judetul Hunedoara si nu va ramane la fel. Pot sa va spun ca in Hunedoara am inceput demersurile pentru constructia unui DigiStore cu mult inainte de Deva si suntem in ultimele etape, care sunt si cele mai de durata. In viitorul foarte apropiat vom avea primul DigiStore in Hunedoara si imediat dupa asta, tot intr-un timp relativ scurt, vom deschide si al doilea DigiStore acolo.

Imi pare, sincer, rau de felul in care va simtiti atunci cand ne calcati pragul si vreau sa va asigur ca aceasta stare se va schimba in curand.

Va multumesc pentru intelegere.

5 thoughts on “Cum știi că te pedepsește Dumnezeu? Te trimite la coadă la Ghișeul Trist RDS”

  1. Salut Denisa.Acum ceva vreme te declarai in favoarea facturilor electronice.Grupul RCS-RDS iti ofera un asemenea serviciu, caruia-i poti „raspunde” prin plata in mediul electronic.

  2. Cred ca mai tre’ sa mai cititi odata ce a scris fata asta. Majoritatea stau la coada sa DEVINA CLIENTI, nu sa plateasca facturi. Pentru aia vor avea timp pe urma ;-)

  3. Macar se va schimba situatia in curand. Partea buna.
    Si…da! noile ghisee RDS arata bini di tat! Bine, aceeasi Marie, cu alta palarie.

    Intre timp, factura se poate plati si online (parca asa stiu). Eu nu platesc online pentru ca am RDS la parterul blocului, dar daca era situatia asta, mai mult ca sigur nu stateam la coada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.