Plec #LaHorezu!

Mulţi ani, Horezu a însemnat, pentru mine, o localitate turistică pe care o ştiam de la jocul TURISM. A fost, nu ştiu de ce, singurul joc de tip „board game” pe care l-am avut în copilărie. Scrabble jucam în deplasare, la verişoarele mele, iar Monopoly am jucat prima dată la Gaben, în Baia Mare. Nu ştiam nimic despre Horezu, localitatea apărea pe un cartonaş şi dacă „picai” pe ea, puteai să o cumperi.

În cadrul proiectului Redescoperă România am avut ocazia să aflu unde-i Horezu şi mai ales să merg acolo, ba chiar am şi olărit un pic, dacă murdărirea mâinilor şi hainelor cu lut se cheamă că m-am îndeletnicit cu olăritul. Toată zona aceea e colorată, oamenii au chiar şi pe zidurile caselor farfurii şi castroane înflorate şi decorate cu tot felul de elemente tradiţionale. Despre tradiţia olăritului am ocazia să aflu mai multe weekend-ul ăsta, pentru că am fost invitată #LaHorezu.

De-abia aştept să-mi umplu iarăşi camera foto cu multe poze colorate, să îmi completez colecţia de castroane cu unele – desigur – colorate, fabricate în România, şi să vă arăt şi vouă ce voi fi văzut pe acolo.


 

#LaHorezu este un eveniment organizat de RomâniaMagică în parteneriat cu Primăria HorezuCabana La Cristian şi AutoBoca | Rent-A-Car, cu sprijinul Râureni, cu drag din natură, Boromir – împarte bucurii, AQUA CarpaticaDomeniile SâmbureştiLipton Ice Tea şi Printcenter. Mulțumiri speciale Magic Handmade.

1 thought on “Plec #LaHorezu!”

  1. ce dragut! am fost la horezu cand eram foarte foarte mica si mi-am luat ceva de lut de acolo, si inca il mai am! e un smiley face sau ceva de genul in care bagi o lumanarica. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.