I ♥ Vodafone

Poate că „iubesc” e un cuvânt prea tare, de-aia link-ul zice „i-heart-vodafone”. Că încă nu am ajuns, eu şi Vodafone, la o relaţie de iubire, dar ne simpatizăm reciproc. Eu, cel puţin, sunt utilizator Vodafone dintotdeauna. Să nu mint, la început am fost utilizator Connex, Vodafone a venit în România în 2006, dacă-mi amintesc bine. Nu am schimbat mai mult de două – hai, trei – numere din 1999 încoace, pentru că-mi place să ştiu că pot fi găsită la telefon chiar şi de către oameni cu care n-am mai vorbit de mulţi ani.

Ştiu că reţeaua mea nu-i perfectă; niciuna nu-i perfectă, dar dintre toate, Vodafone îmi pare cea mai prietenoasă. De aceea, de fiecare dată când sun pe cineva iar numărul apelat începe cu 072, simt că e un „apel local”, că sun pe cineva apropiat, pentru că uite, avem ceva în comun: furnizorul de servicii de telefonie mobilă. Problema apare atunci când în receptor aud ţiuitul ăla enervant, care mă avertizează că interlocutorul a trădat reţeaua şi a „trecut” de partea cealaltă. Nu o dată mi-a venit să închid, şi nu pentru că n-aş avea minute incluse în abonament [am destule…], ci bănuiesc că din cauză că am rămas cu sechele de pe vremea când să suni în reţea era foarte ieftin spre gratis, iar să suni „la concurenţă” însemna, inevitabil, o gaură în buzunarul sau portofelul tău. 

Cam o dată la două sau trei luni, în calculatoarele celor de la Vodafone se aprinde un beculeţ şi-atunci ei ştiu că trebuie să mă sune, să-mi mulţumească pentru faptul că sunt clientul lor de aproape opt ani, după care să-mi „răsplătească fidelitatea” cu câte o nouă ofertă [ba un telefon fix, ba Internet mobil, ba Internet pe mobil…]. În ciuda acestui fapt, brandul Vodafone mi-a rămas simpatic.

De curând, mi-am schimbat telefonul, aşa că am avut nevoie de setările pentru a accesa Internetul de pe mobil. Cu cât e mai deştept telefonul, cu atât e mai complicat de configurat, am concluzionat eu. Am stat câteva zile fără net pe ChaCha, după care m-am gândit că ar fi bine să apelez la ajutorul @VodafoneBUZZ, contul de Twitter al Vodafone. A doua zi aveam deja setările şi navigam pe mobil de la redacţie, unde nu-i nici urmă de router wireless.

Cineva spunea că omuleţul din spatele contului de Twitter al Vodafone m-a ajutat pentru că sunt eu. Sau pentru că sunt nevasta de coşmar a soţului meu. Eu nu cred asta. Cred că Vodafone a înţeles importanţa interacţiunii cu utilizatorii şi ăsta e un lucru bun.

Aşadar, când aveţi vreo problemă de rezolvat, încercaţi şi pe Twitter; apoi, vă rog să reveniţi aici şi să-mi spuneţi cum aţi fost trataţi şi dacă vi s-a rezolvat problema. Chiar sunt curioasă!

P.S.: O fi advertorial, n-o fi? :)

P.P.S.: Dacă vă e mai la-ndemână, VodafoneBUZZ e şi pe Facebook.

15 thoughts on “I ♥ Vodafone”

 1. :) Deni, sa vezi tu cum e Vodafone in Cehia. Pentru moment poti sa-ti spun despre tarife care sunt cu mult peste ceea ce avem noi in Romania. Daca ii spui unui ceh ce poti primi in .ro cu 5 euro zice ca faci misto de el :) http://www.redwind.ro/cartelele-prepaid-in-cehia/. Apoi la fel si in cazul abonamentelor. Preturi mari, minute putine. Romania este una din tarile cu cele mai tari oferte din punctul de vedere al clientului.

 2. Foarte ok ce spui tu mai sus dar..De curand am descoperit ca la Vodafone iti poti lua un telefon nou la fidelizare doar dupa 21 de luni ? Am aflat chiar ieri cand mi-am pierdut ( din nou) telefonul si am sunat pentru prima oara la relatii clienti Vodafone. Tanti pe care am nimerit-o foarte amabila, dar mi-a spus ca nu dupa 12 luni ( ca la concurenta) iti poti lua telefon nou ci dupa 21 de luni. M-am resemnat si acum sunt in cautarea unui telefon second, bugetul nepermitandu-mi unul nou. Vodafone-ul il folosesc mai mult pentru internet, stau mult mai bine la partea asta decat concurenta si ca numar secundar pentru clientii care sunt imbracati in „rosu” si nu in „portocaliu”.

 3. Ce se aude cand suni in alta retea? Ca eu nu am remarcat nimic si tot timpul imi pap minutele aiurea ca sunt asa zise numere de VOdafone. App de lonegvitatea numarului, si eu tin la al meu ca la ochii din cap, il am de 8 ani :D.

 4. Faza faina in US e ca iti poti pastra numarul cand schimbi reteaua!:)Plus ca niciodata nu stii in ce retea (sau daca e landline) e un numar, nu exista chestii distincte intre numere. Plus ca exista oferte de unlimited(calls,text si internet) la preturi rezonabile.
  P.S. Nu mai retin exact,dar eu in Ro cred ca am avut…Dialog..?Parca asa ii zicea:) Scuze daca gresesc:)

 5. Eu n-aveam nici o treaba cu VOdafone-ul pana cand, datorita lor, mi-am luat iPhone cu 40 de euro. Ca altfel nu pupam eu asemenea telefon… Bine, mi l-a facut mama cadou. Si a pus-o pe o tipa de la Vodafone sa ma sune sa-mi confirme oferta, ca nu imi venea sa cred. Iar mamei i-am spus ca nici nu ma uit la el telefon daca stiu ca a costat cat costa. Dar 40 de euro, asa mai merge…

 6. Eu nici măcar nu mi-am schimbat numărul. :D

  Nu spun că sunt perfecți, dar am fost mulțumită mereu de serviciile lor. Și mai ales de bonusurile adunate în anii ăștia de abonament. :D

 7. Sunt si eu clientul lor din 2000, cu acelasi numar de la inceput, si anul asta m-au ajutat tot cei de la @Vodafonebuzz dupa ce o vanzatoare din magazinul „brick&mortar” a incercat sa ma paseze – sau habar n-avea de meserie.

 8. Si eu nu am treaba cu Vodafone, de curand am „revenit” la reteaua mama :D dupa ce am tradat o perioada. In rest pot confirma ca pe Facebook, Vodafone mi-a fost de real ajutor cand am avut nevoie. Ce sa iti mai zic, cand m-am hotarat sa revin la reteaua mama, am cerut sa fiu contactat de un reprezentant al lor, si semnarea contractului, activarea, totul a fost facut prin email, fara prezenta mea fizica, iar telefonul m-i l-au expediat prin curier :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.