De ce îmi place Blogal Initiative

Pentru aceia dintre voi care nu știu ce este Blogal Initiative, vă spun de la bun început că are legătură cu blogurile, bloggerii și campaniile publicitare dedicate exclusiv blogosferei. Un subiect neinteresant dacă ești un cititor de bloguri și atât, dar interesant pentru companiile care vor să își facă reclamă ieftină pe cât mai multe bloguri și deosebit de interesant pentru bloggerii mici și mijlocii.

Ani la rândul, după ce au scris articole despre „Cum să faci bani din blog” și apoi și-au șters mucii cu batistuța, bloggerii mici au plâns că pe ei nu-i bagă nimeni în seamă și că reclamă pe bloguri papă doar bloggerii mai mari, care au avut pur și simplu norocul de a se apuca de scris cu câțiva ani înaintea lor. Adevărat: multă vreme, bugetele de publicitate s-au împărțit între câțiva bloggeri mari, majoritatea cunoscându-se între ei și mai ales cunoscându-se cu piariștii din agențiile de publicitate care tăiau felii din tortul numit „bani de campanii pe bloguri”.

Toate astea s-au schimbat în momentul în care un blogger mare a avut o idee și mai mare. Bloggerul își zice Chinezu (cum să-ți zici, să sune amuzant și ușor de reținut, când te numești Cristian China Birta?), iar ideea s-a materializat în Blogal Initiative, adică o inițiativă blogosferică, bloggeristică, pentru bloggeri. Folosindu-se de relațiile pe care le avea deja ca blogger mare, Chinezu a abordat mai mulți clienți curajoși și a pornit primele campanii desfășurate pe blogurile mici. Premiile or fi fost mici la început, dar au fost. Bloggerii erau bucuroși că sunt băgați în seamă, companiile aveau reclamă multă cu bani puțini, toată lumea era fericită.

S-au acordat, în cei aproape șase ani de când există Blogal Initiative, premii în valoare de peste două sute de mii de euro. Mai precis, 201.103 euro, la ora la care scriu eu acest articol!

Și acum să vă spun de ce îmi place mie Blogal Initiative

Îmi plac premiile, desigur. Și în bani, și în produse. Dar cel mai mult îmi plac provocările. De când m-am înscris în Blogal, am aflat despre mine că lucrez foarte bine pe o temă dată. Dacă sunt pusă în fața unei coli albe (sau a unei pagini goale de WordPress/blog), mă cam blochez. Rareori pot să vorbesc sau scriu fără să am deja în minte subiectul pe care urmează să-l elaborez.

Așadar, găsesc că mi-e foarte ușor să scriu despre un subiect, fie că e vorba despre hoverboard-uri, airsoft, electrocasnice sau animale de companie, ca să dau doar câteva exemple mai recente. Dacă am titlul, mi-e ușor să elaborez.

Că no, sunt româncă și se știe că românii au câte o părere despre orice. :)

Mă bucur că există Blogal Initiative, este important ca și bloggerii mai mici sau aflați la început de drum să fie băgați în seamă de firme poate aflate tot la început de drum. Iar dacă aveți un blog și vreți să participați la concursuri interesante, vă recomand să vă înscrieți în Blogal Initiative. Garantez pentru seriozitatea lor, dacă mai e nevoie.

2 thoughts on “De ce îmi place Blogal Initiative”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.