Îndrumări pentru traseu și pentru examenul de teorie DRPCIV (Teste Auto Online)

Instructorii auto și profesorii de legislație rutieră le spun mereu elevilor să facă cât mai multe chestionare auto din manualele de legislație rutieră, dar acest aspect nu este îndeajuns. Chestionarele auto din manuale sunt foarte diferite față de respectivele chestionare auto C-DRPCIV (chestionarele oficiale care trebuie rezolvate la examen). Atunci când cursanții își susțin examenul de teorie, devin confuzi pentru că nu știu cu exactitate răspunsurile corecte de la întrebări. Așadar, cel mai bun mod de a te pregăti pentru examen este de a rezolva chestionarele oficiale.

Chestionarele oficiale DRPCIV sunt alcătuite pe baza legislației rutiere, respectiv: codul rutier, regulamentul rutier, măsurile de prim-ajutor, conduita preventivă, conducerea ecologică, indicatoare și marcaje rutiere, infracțiuni, contravenții și noțiuni de mecanică. Efectiv, când rezolvi chestionare auto DRPCIV, înveți legislația rutieră și îți mărești șansele pentru examen fără rezultate negative. Elevii care au rezolvat doar chestionare auto din manual cad examenul destul de des. Este indicat să înveți și separat (legislația rutieră), fără a rezolva chestionare auto, dar nici așa nu este suficient. Cheia pentru a obține examenul de teorie din prima este pregătirea prin rezolvarea chestionarelor auto (oficiale) DRPCIV. 

Examenul și traseul

Nu trebuie să te lași stăpânit de emoții. Sunt firești, dar se pot controla destul de ușor. Înainte de a începe examenul, vei fi nevoit să răspunzi la 3 întrebări de acomodare. Respectivele 3 întrebări  nu sunt cronometrate și ai suficient timp pentru a-ți tempera emoțiile. Testul conține 26 de întrebări cu 3 variante de răspuns și 30 de minute pentru rezolvarea întrebărilor. Nu trebuie să te grăbești, ai timp suficient.

După ce ai început rezolvarea celor 26 de întrebări, va trebui să rezolvi întrebările pe care le știi 100% (întrebările pe care le-ai mai întâlnit în timpul pregătirii). Cu cât acumulezi mai multe răspunsuri corecte, fără a greși, cu atât îți mărești șansele de promovare. Pe deasupra, vei avea și mai mult timp la dispoziție. Când ai terminat rezolvarea întrebărilor pe care le știi, vei fi nevoit să treci la întrebările pe care crezi că le știi destul de bine, dar nu ești sigur de ele. Aici va trebui să folosești opțiunea răspund mai târziu, ori de câte ori este nevoie. Unele întrebări pot avea mai multe variante de răspuns. Pe final, rămân întrebările cu imagini, dar aici trebuie să fii foarte atent, deoarece unele sunt logice și vei putea răspunde corect.

Referitor la traseu, examinatorul va avea în vedere startul drumului și va observa dacă: reglezi oglinda retrovizoare a mașinii și oglinzile laterale; îți pui centura de siguranță; dacă îți reglezi scaunul și dacă oprești radioul (în caz că este nevoie).

Nu uita, fii mereu atent în trafic pentru că în orice moment se poate ivi o situație neplăcută. Nu uita să întorci capul când trebuie să execuți o depășire sau când trebuie să te asiguri cu ajutorul oglinzilor retrovizoare. Succes la examen!

Material de Ovidiu Drobotă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.