InformMedia a închis şi Cluj Expres

Anul ăsta, în 17 februarie, scriam că la Deva a apărut ultimul număr al cotidianului gratuit Hunedoara Expres. O păsărică din interiorul InformMedia îmi şoptise atunci că în maxim şasă luni urma să se închidă şi Cluj Expres, „pentru că s-au spălat destui bani şi acolo”. Nu comentez cea din urmă „informaţie”, pentru că nu ştiu dacă InformMedia a spălat sau nu bani în România.

Îmi amintesc că, atunci când mi s-a spus că publicaţia de la Cluj e următoarea pe listă, am dat informaţia mai departe cuiva careavea cunoştinţe în redacţia Cluj Expres. Iar angajaţii InformMedia au zis: „Du-te, dom’le, de-aici, nu există! Noi suntem pe profit!”.

No bun. Îmi pare rău că am avut dreptate, dar s-a închis şi Cluj Expres. Dacă aş fi printre angajaţii IM din celelalte oraşe [în care încă mai există ziare de-ale lor], eu mi-aş cam căuta de lucru.

7 thoughts on “InformMedia a închis şi Cluj Expres”

 1. Urata treaba… sa inteleg ca in curand vor supravietui doar editiile online care nu necesita oameni pe teren ci doar cativa la birou ce compileaza stirile primite de la agentiile de presa !?

 2. Pingback: Daily News About Media : A few links about Media - Thursday, 21 May 2009 19:20
 3. Poi cam de ceva vreme au tot piticul asta pe creier de a se axa pe online … bani si mai putini investiti, munca pe plantatie = bani mai multi pt „trust”.

  Treaba s-a imputit de la inceputul lunii, noi in Cluj chiar am reusit sa facem o treaba buna intr-un an jumate de existenta (ba chiar am reusit sa avem o cota de cititor/ziar aproape cu ziarele gratuite sustine din spate de publicatiile platite. Timis expres si Arad expres)

  Eh, da asta este … pasarica austriaca are multe hibe, nu ca asta romaneasca ar fi mai breaza.

 4. de cand ai inceput seria cu articolele astea (de anul tracut), am inceput sa fiu mai atenta la aradon. calitatea stirilor este sub orice critica, greseli de ortografie sau litere mancate, scriu despre tot felul de chestii pe care nu intereseaza pe nimeni, cateva saptamani au scris numai de interlopii arestati, ma rog, calitate slaba.
  cred ca au din ce in ce mai putini oameni care sa se duca pe teren sa investigheze, pentru ca daca scriu de un accident in raza comunei X, de fapt s`a intamplat in raza comunei Y si alte exemple de genul asta.
  dezinform media….

 5. chestia e ca in Romania nu va merge niciodata ca lumea ceva gratuit cum era Cluj Expres si Hunedoara Expres (asta pentru ca nu este aceeasi conceptie ca si in Ungaria de ex).. doi la mana, probabil ca agentii de acolo nu s-au comportat profesionist..

  p.s. atata timp cat eu fac vanzari, bune zic eu, pt ziarul la care lucrez (tot in IM) n-am ce sa-mi fac griji pt postul meu (si nu sunt singurul agent).. dar asta nu inseamna ca nu ma gandesc sa plec sau nu fac altceva intre timp :P

 6. @Dani: Iacăcă că la Bucureşti merge bine (de exemplu Ring, de exemplu B24FUN). Şi până una-alta, e în România. Nu ştiu cum e în alte regiuni, dar aici merge… şi am convingerea că merge în orice oraş mare. Vorba e să ştii să-l faci.
  Şi hai să nu mai generalizăm. România nu mai e de câţiva ani aşa înapoiată cum ne-am învăţat să credem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.