De ce beau eu cafeaua cu lapte

Eram în clasa a XII-a, singurul an de liceu în care, teoretic, profesorii care predau materiile din care nu dai Bacalaureatul te lasă în pace, pentru că trebuie să aprofundezi materiile din care dai Bacu’, sau măcar să începi să înveţi subiectele pentru acest examen. Spun teoretic, pentru că pe profii mei nu i-a prea interesat aspectul ăsta, motiv pentru care m-am trezit învăţând din manualul de Biologie, cam pe ultima sută de metri. Urma o ascultare din toată materia, după un week-end petrecut acasă la Dana, cea mai bună prietenă a mea şi în acelaşi timp colega mea de bancă.

Logic că până duminică seara nu ne-am atins de manualul de Biologie, iar cheful de învăţat ne-a venit abia după miezul nopţii. Pe la 4 şi ceva ne-am culcat, răpuse de termenii ciudaţi, iar la 6 ne-a dat deşteptarea mama Danei. Pfff!

Dana ştia că nu sunt a morning person, aşa că s-a gândit să-mi facă un bine şi a preparat o cafea horror. Aşa se face că peste cele două plicuri de Brasero cumpărate special pentru mine a pus un vârf de cuţit de zahăr şi foarte puţină apă, cât să se dizolve maglavaisu’. După două ore de somn şi având încredere în prietena mea, am băut chestia fără să mă gândesc prea mult. Mare greşeală! Toată ziua mi-a fost greaţă şi chiar şi acum, când mă gândesc la ness fără lapte mă încearcă o uşoară senzaţie de vomă. :D

Niciodată, de atunci, nu am mai fost în stare să beau o cafea instant fără lapte. Beau în continuare Brasero, beau şi cafea naturală [Illy e preferata mea], întotdeauna cer şi o cutiuţă cu lapte condensat pe unde beau cafea, dar nu pot concepe să beau cafea instant fără lapte. Mi-e atât de scârbă de mirosul ăla, încât prefer să nu beau cafea deloc decât să o beau fără lapte.

Şi un mic calcul: opt ani x 1 cafea cu lapte pe zi = cel puţin 60 de litri de lapte, calculând doar 20 de mililitri de lapte la fiecare cafea băută, dar acasă beau lapte cu cafea şi nu s-a mai întâmplat de mult să beau o singură cafea pe zi.

7 thoughts on “De ce beau eu cafeaua cu lapte”

  1. :)) Eu beau orice fel de cafea, dar o prefer pe cea cu lapte. Idealul este Jacobs 3 în 1 intense. :) Beau vreo 2 – 4 pe zi. :)) Oricum, naturala o beau tot cu lapte. şi da, Illy cu lapte e bună rău.

  2. Cafeaua nu ma pasioneaza, probabil pentru ca ai mei parinti + parintii tatalui ma serveau din cafeaua lor cand eram mica de tot… si mi-a ajuns :lol:
    Insa sunt maaare consumatoare de inghetata :D (aproape zilnic chiar si iarna; cel putin 2-3 cornete/ zi zilele astea) Oare cat lapte imi iau de acolo? :)

  3. Pingback: Leapşă: Eu şi prietenele mele | Denisuca - nevastă de Coşmar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.