„Iubește-ți aproapele!”, îndemnul luat ad litteram de angajați

Studiu eJobs: 1 din 2 români a avut o relație la birou

Relațiile amoroase la birou sunt mult mai frecvente decât ar putea crede mulți dintre noi (și soții/soțiile noastre, nu?). În condițiile în care petrecem în interes de serviciu o parte semnificativă din viață, șansele de a ne găsi jumătatea în timpul orelor de program sunt, din punct de vedere statistic, extrem de mari. Acest lucru este confirmat și de către cel mai recent studiu eJobs derulat în luna februarie și care arată că 56% dintre români au avut o relație la birou – pentru 45% a fost o relație serioasă, de lungă durată, în timp ce pentru 11% dintre ei a fost doar o aventură.

Oarecum surprinzător, în segmentul de vârstă 18-25 de ani ponderea celor care nu au avut o relație de dragoste la job are nivelul cel mai ridicat (60%), pondere egală cu cea a respondenților cu vârste între 25-55 ani care au confirmat astfel de relații.

În ceea ce privește partenerul, 25% dintre respondenți spun că au avut o relație cu un coleg sau cu o colegă, 12% au avut o relație cu un furnizor sau partener extern, iar 19% este ponderea celor care au recunoscut că au avut o relație cu superiorul direct.

Marea majoritate a celor implicați într-o relație amoroasă la locul de muncă erau singuri la acel moment (62%), 18% erau deja într-o relație, iar 20% au recunoscut că erau căsătoriți.

Povești cu happy-end

25% dintre cei care au avut o relație la locul de muncă au ajuns la altar de mână cu colegul sau colega de birou, ponderea fiind mai mare în rândul femeilor (28% femei vs. 20% bărbați).

La întrebarea „Ce influență a avut relația la locul de muncă asupra carierei tale”, 17% au spus că unul dintre parteneri a trebuit să părăsească compania în următorul an. Cu o pondere apropiată – 16%, sunt cei care au afirmat că relația de la locul de muncă i-a ajutat să se dedice și mai mult jobului, în timp ce doar 7% dintre respondenți afirmă că relația i-a ajutat să avanseze în carieră. În restul cazurilor, relația nu a influențat evoluția profesională a respondenților.

Sondajul eJobs a fost efectuat la nivel naţional, în perioada 1-12 februarie 2017, pe un eşantion de 1.242 de respondenți, cu vârste curprinse între 18 și 55 de ani. 2 din 3 respondenți sunt femei și mai mult de jumătate dintre aceștia au vârsta cuprinsă între 25 și 40 de ani.

No ca să vezi, românul e iubitor și la locul de muncă, nu doar acasă! Cine-ar fi crezut? (Cum cine? Oricine are un loc de muncă și știe ce de bârfe și… acuplări au loc la job). Happy Valentine’s Day everyone! :)

Foto featured: Couple holding hands, de la Shutterstock

1 thought on “„Iubește-ți aproapele!”, îndemnul luat ad litteram de angajați”

  1. Eu am auzit o vorba, si-am tinut cont de ea: „Don’t shit where you eat”.

    Chiar cand eram liber, am avut o experienta neplacuta cu o tipa din aceeasi firma, care a mers pana la a ameninta ca se plange la HR pentru ca o hartuiesc. Interesant, dupa ce mi-a lasat datele de contact de la birou, „sa iesim la o cafea”.

    De atunci „never again”. Stiu cupluri care s-au cunoscut in acelasi birou, erau 24/24 impreuna. Unii au avut partener in afara firmei care s-a angajat ulterior in acelasi departament. Din nou, 24/24 impreuna. Altii erau deja casatoriti si si-au gasit pe altcineva la birou. Legendele firmei spun de un tip si o tipa, ambii cu familie proprie, care au fost surprinsi facand sex intr-una din toaletele barbatilor. Alta legenda istoriseste povestea unei familii de cativa ani vechime destramata de o stagiara proaspat sosita de pe bancile scolii.

    Doar numele sa-ti apara intr-un scandal din asta si e de ajuns ca sa ai viata pe tapet in fata unui intreg departament. Toti de care am auzit in contexte din astea si s-au mutat in cadrul firmei s-au dus cu renumele dupa ei: „Asta-i Icsuleasca, blonda aia pentru care Ionescu de la Pixuri si Creioane si-a lasat nevasta”.
    Deci o relatie la birou e de evitat ca si ciuma, pentru mine cel putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.