De ce mâncarea mamei are gust unic?

Eu am aflat secretul. O fi și iubirea un ingredient secret, nu neg. Dar „ingredientul secret” care face ca mâncarea de la mama de acasă să aibă un gust unic chiar asta este, de cele mai multe ori: un ingredient care nu apare în rețetă.

Știi macaroanele alea cu nucă din care ai fi mâncat fără să te oprești? Se pare că neavând suficient miez de nucă, mama a pus și niște fulgi de migdale găsiți în cămară.

Piureul ăla delicios? Nu era făcut doar din cartofi și lapte, avea și niște unt.

Dar șnițelele? Sigur au ceva în crustă, doar nu credeai că-i doar ou cu făină.

Mamele știu să strecoare condimentele potrivite în mâncare, dar le țin secret și… asta înseamnă ghinion pentru fiice și nurori!

Așa s-a născut expresia „mâncare ca la mama acasă”, cu referire la mâncarea cu gust inegalabil. Să nu credeți că vreun local/restaurant/fast-food servește mâncare ca la mama acasă! Poate ca la mama patronului, dacă a angajat-o bucătăreasă, dar exceptând cazul în care chiar mama ta e bucătăreasă la un restaurant, mâncarea nu are cum să fie ca la mama acasă!

Dacă v-am dat de gândit, urmăriți-vă mamele atunci când fac sarmalele alea suspect de bune și vedeți ce ingrediente neobișnuite „scapă” în oală!

…că și soțul meu a făcut șnițele cu fistic o dată (odată) și nu mai știe rețeta! 😭

1 thought on “De ce mâncarea mamei are gust unic?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.