De ce iubim și urâm furnizorul de telefonie?

Sunt câteva subiecte care ne aprind pe noi, românii:

 • mașinile & condusul lor pe drumurile românești, reguli de condus
 • politica
 • sănătatea & povești din spitalele românești
 • magazinele online, inclusiv poveștile despre cum Black Friday e o țeapă
 • telefonia mobilă & diverse experiențe ale utilizatorilor

Despre acesta din urmă vreau să vorbesc. Dacă pe un forum sau un blog se scrie ORICE despre telefonia mobilă, sigur vor apărea oameni cu povești „de groază” despre furnizorul lor, fie el roșu, portocaliu, verde, roz sau albastru. Eu nu pot să nu mă întreb de ce punem atâta pasiune în relațiile noastre cu furnizorul de telefonie mobilă. Cel puțin eu am fost foarte implicată în relația pe care am avut-o cu Vodafone… până când am „divorțat”.

Am constatat că nu doar eu mă ambalez atunci când vreau să vorbesc despre cum Orange mi-a dat țeapă, despre cum Vodafone nu a vrut să îmi dea mai mult net, despre cum Digi mi-a „mâncat” bateria telefonului, despre cum Telekom mai avea să-mi dea 17 lei și cum a întors asta împotriva mea, făcându-mă pe mine datoare.

Dacă scriu pe blog un articol despre unul dintre furnizorii de servicii de telefonie mobilă, imediat primesc comentarii pro și contra, indiferent de furnizor. Nu cred că există unul pe care să îl iubească toți utilizatorii, la fel cum nu există unul pe care să îl urască toți. Cu băncile (instituții financiare, nu alea din parcuri) e la fel.

Cred că dezvoltăm, fără să ne dăm seama, o pasiune pentru aceste branduri și de aia punem suflet, ne enervăm când suntem mințiți, ne bucurăm (rareori) când primim câte ceva și ne enervăm când ne suprataxează.

Da, om fi niște domnișoare mofturoase, dar să nu uităm că un furnizor român de telefonie mobilă și-a atenționat un client că a depășit minutele nelimitate. Ce am mai avut de spus despre Vodafone am zis în cele două postări de pe Facebook.

Și ce am învățat, în sfârșit, la 35 de ani? Că nu e bine să pui suflet într-o relație cu un furnizor de servicii. Pentru el, tu nu ești decât o sursă de venit, iar pentru tine, el trebuie să fie doar un furnizor de servicii, o entitate căreia îi dai bani contra ceva, atât și nimic mai mult.

Foto: Enraged senior, de la Shutterstock

2 thoughts on “De ce iubim și urâm furnizorul de telefonie?”

 1. Haha, ca la curve :))). Nu te indragosti de ea, pentru ca, pana la urma, tu o platesti sa iti faca un serviciu, pe moment, nu sa te ia de barbat:))).
  Eu m-am impacat cu telefonia mobila, de cand am cartela. Cu 6 euro am nelimitat in retea, 2400 de ce vreau eu (minute/ sms sau MB) plus inca vreo 4 GB de net. La Vodafone.
  Si, lunar, dupa cum li se scoala lor castravetele, primesc ba oferta de 10000 de MB valabila 3 luni, ba vreo extra 2000 MB. Deci…
  Nu ca as folosi MB aia… eu acasa stau doar pe WiFi-ul propriu, doar in oras folosesc netul mobil.

  PS: de Black Friday am prins reduceri, chiar faine.
  De exemplu, la Jysk, am cumparat salteaua pe care o visam, cu 1200 de lei. Dap. Costa 2999 de lei, in mod normal (in clipa asta costa 2999). In vara deja imi faceam planuri ca strang bani pentru ea si cand am vazut oferta de black friday, aproape am plans de bucurie :)))). Am verificat de vreo cateva ori, ca sa ma conving ca e exact salteaua pe care o vroiam :))).
  La electrocasnice am economisit cam 1000 de lei. Si au fost reducerile pe bune, pentru ca am urmarit preturile.
  Doar la setul cuptor+ plita nu au fost preturile modificate, vreo 3 luni. Asa ca am comandat asa (costa 1800 de lei). La 3 zile dupa black friday, am avut noroc ca nu stersesem produsul din favorite (am vrut sa vad cum se modifica dupa BF) si ghici ce: costa cu 300 de lei mai putin!! HAHAHAHA! Am anulat comanda si am comandat din nou, lol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.