Mi-am vopsit părul verde, acasă

De aproximativ 20 de ani îmi vopsesc părul și în tot acest timp, o singură dată mi l-a vopsit cineva la salon. Sunt o persoană relativ comodă, dar consider că dacă pot să fac o chestie acasă, economisind astfel niște bani, e mai bine să o fac. Nu știu exact câți bani economisesc astfel, dar m-am obișnuit atât de mult să îmi vopsesc părul acasă, încât atunci când o prietenă din California îmi spune cât o costă vopsitul la salon, mă simt brusc foarte bogată: 150 de dolari vopsitul (+spălat + aranjat) sau 250 de dolari spălat + uscat + aranjat + vopsit + tuns + „shine”‘, fără bacșiș.

Eu am ales mereu culori închise, fie negru, fie roșcat. De câțiva ani, am dat roșul aprins pe portocaliu – cupru, culoarea părului meu deschizându-se gradual. Am tot zis că-l fac portocaliu-morcov, dar nu am găsit vopseaua care să îmi placă, iar cea din salon costă prea mult pentru un asemenea moft (aproximativ 200 de lei, cu tot cu oxidantul necesar decolorării prealabile). Acum, o colegă mi-a adus catalogul Lady’s, din care îmi mai comand din când în când câte ceva, fără să fiu neapărat mulțumită de calitatea acestor produse. Sunt așa, OK-ish, dar nu grozave. Mi-am luat decolorantul și „vopseaua semipermanentă” verde, produsele se numesc Prestige VIPS BEE (naiba știe de unde au venit cu numele ăsta), iar decolorantul este Prestige BEE 100% (nu scrie nicăieri ce putere are oxidantul).

Nu am avut așteptări prea mari de la aceste produse și am fost plăcut surprinsă de calitatea lor. A fost pentru prima dată când mi-am decolorat singură părul acasă. Am făcut totul după ureche și rezultatul a fost satisfăcător. Dacă nu ar fi ieșit, plănuiam să îl vopsesc pe tot roșcat și să nu mai spun nimănui ce prostii am făcut eu singură în baie. :) Din fericire, nu a fost cazul!

Am început prin a-mi vopsi rădăcinile, pentru că erau crescute bine, cei câțiva centimetri de păr mai mult alb arătau urât și părul meu natural se unge foarte repede. E grețos, știu, dar ăsta e adevărul: pe mine, vopseaua de păr mă ajută să am un păr curat mai mult timp. Am folosit, pentru rădăcini, jumătate de tub de Garnier Color Naturals, nuanța 7.40, roșu cupru (se poate cumpăra online de aici). Am clătit, spălat, apoi am trecut la decolorat.

În mod normal, atât vopsirea părului cu vopsea permanentă, cât și decolorarea, se fac pe părul murdar. O fi ceva legat de secreția de sebum, nu mă pricep. Ei bine, când îl vopsești și îl decolorezi în aceeași zi, nu ai păr murdar de două ori. După vopsire, părul meu scârțâia de curățenie, dar l-am decolorat și așa și a mers fără probleme.

Am amestecat un plic de pudră decolorantă cu o jumătate din conținutul sticlei de oxidant, într-un bol din porțelan. Am aplicat crema astfel obținută pe șuvițe de păr alese la întâmplare, sub care am pus în prealabil fâșii de folie de aluminiu. Am împachetat șuvițele în folie, iar ca să stea prinse le-am fixat cu niște mici clame de păr. Am obținut apoximativ 7-8 șuvițe, pe care le-am lăsat la decolorat timp de aproximativ 3-40 de minute. Nu pot spune cu precizie cât a durat, pentru că de la prima șuviță și până la ultima au trecut câteva minute bune, neavând experiență, iar apoi le-am desfăcut pe rând, aproximând 35-40 de minute pentru fiecare.

Am îndepărtat excesul de cremă (uscându-se, a rămas ca un nisip) cu un piaptăn, după care am clătit bine și am spălat părul cu șampon. Era deja cea de-a doua spălare din ziua respectivă, la a treia aveam deja să (aproape) cedez nervos. După ce s-a uscat, am aplicat, cu o pensulă pentru vopsea de păr, nuanțatorul – sau vopseaua semipermanentă.

Rezultatul nu este foarte uniform, dar îmi place foarte mult cum arată, pentru o primă încercare. Voi edita articolul cu numărul de spălări cărora le-a rezistat nuanțatorul, pentru că scriu articolul imediat după vopsire și nu știu cât va ține verdele ăsta crud.

Voi unde vă vopsiți părul?

3 thoughts on “Mi-am vopsit părul verde, acasă”

  1. Sa iti fie de bine! Daca zici ca e prima data, arata bine!
    Eu nu m-am vopsit niciodata, asa ca… nu pot sa ma pronunt :))) Dar, mai mult ca sigur as face-o la salon.
    am vazut ca se poarta suvitele alea de culoare mov- cenusa… Ma cam bate gandul sa imi fac cateva, mai ales ca am parul castaniu si s-ar vedea beton…
    Ma mai gandesc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.