La drum cu staţia CB. „Drumuri bune, colegii!”

Ca să fie clar și să nu mai uit: CB vine de la Citizen’s Band. [„a system of short-distance radio communications between individuals on a selection of 40 channels within the 27-MHz (11 m) band” – Wikipedia]

În Redescoperă România, „colegii” aveau stații de emisie-recepție tip walkie-talkie, prin care comunicau între mașini. Se făceau glume, ba unii au jucat chiar un fel de Fazan cu nume de localități. Echipa lui RăzvanBB avea să afle abia când a ajuns la hotel că majoritatea localităților spuse de Bobby erau inventate. S-au distrat teribil oamenii și au uitat de oboseală [noi, adică celelalte trei „echipe”, având un alt traseu, am ajuns la hotel cu vreo două ore înaintea lor].

Când am plecat din Parcul Național Buila Vânturarița [nu-mi vine să cred că am reținut numele ăsta imposibil!], Hoinaru, cu care eram în mașină, avea chef de glume și le-a spus celorlalți, prin stație, că Denisa lipsește. Șoc și groază! Numai Augustin s-a gândit că o să pună mâna pe opera de artă [„oala”] pe care o realizasem la Horezu. Deci ne-au fost utile stațiile atunci când ne îndepărtam unii de alții, dar mai ales pentru glume, voie bună, hăhăială.

Știam că există stații mai mari, pe care le folosesc șoferii de camioane, dar n-am avut, până de curând, ocazia să călătoresc cu o mașină echipată cu o astfel de stație, în principal și pentru că nu obișnuiesc să merg cu camionul și nici cu TIR-ul. :D Când am fost la RoBlogFest, domnul Andrei Crivăț a fost foarte drăguț și ne-a luat în Honda lui CR-V [CRV vine de la Crivăț, bineînțeles] și, pentru că Andrei are o stație de-asta, aproape tot drumul am ascultat ceea ce discutau șoferii de camioane.

La ce-i bună o stație CB?

Spre deosebire de șoferii de mașini mici [„turisme”], care se bat, se ceartă, se împușcă și se omoară între ei, șoferii de camioane sunt incredibil de solidari între ei. Cu o stație și-o antenă imensă plus urechile ciulite, poți fi sigur că n-o să te „ia” radarul. Camionagiii se anunță unii pe alții când există câte-un echipaj de poliție la pândă, schimbă tot felul de informații, vând și cumpără combustibil ieftin, iar unii, mai țărănoi [doar nu există pădure fără uscături], le pun muzică foarte proastă [de la manele în jos] colegilor de trafic. Am pățit-o prin Sebeș și nu a fost deloc amuzant.

A auzit de sute de ori întrebarea: „Colegii, pe drumul X dinspre Y este ceva?”, răspunsurile aferente: „Da, colegu’, la prelate este MCV-ul roșu și în curba nu știu care mai era un echipaj”, iar apoi șoferii cu stații își urează „Drumuri bune” și își văd de ale lor. Foarte distractiv și util, dar nu-i o experiență de repetat zilnic.

foto

2 thoughts on “La drum cu staţia CB. „Drumuri bune, colegii!””

  1. Cand esti des pe drumuri e chiar o experienta de repetat zilnic pentru ca te scuteste de multe probleme si economisesti niste banuti ;)

    Am si eu una pe masina de vreo 6 luni si pot sa zic ca face toti banii. E adevarat ca e stresanta in unele momente dar na, trebuie sa facem si compromisuri.

    Drumuri bune colega ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.