Lacul de unghii – unele treburi nu-s pentru toata lumea

Pentru prima data in 2011, mi-am facut unghiile cu oja. Exista un motiv foarte intemeiat pentru care fac treaba asta atat de rar: nu imi iese aproape niciodata.

Cu o zi inainte de a ma casatori, am pus-o pe biata mama sa mi le vopseasca, asta desi nu vede atat de bine ca mine. Eu nu am reusit niciodata sa-mi dau unghiile cu lac fara sa „dau pe langa”. Din fericire, oamenii din industria cosmetica s-au gandit la astfel de catastrofe si au creat tot felul de produse adiacente: lacul de unghii cu uscare rapida, lacul de unghii cu uscare super rapida, spray-ul care se aplica peste lac si-l usuca instantaneu si mai ales stick-ul corector cu acetona.

Asta din urma m-a salvat pe mine: e un „baton” care seamana cu o carioca, numai ca varful acestuia nu mazgaleste, ci corecteaza greselile facute de femeile neindemanatice.

L-am cumparat de la Avon si am dat vreo 20 de lei pe el. Si ma ajuta de fiecare data cand imi dau unghiile cu oja, curatand perfect „poscaielile” din jurul unghiilor.

Bineinteles ca dupa ce am terminat de „pictat”, multumita ca am reusit sa nu distrug nimic si ca am 20 de unghii colorate aproape uniform, cand am dat sa pun „capacul” sticlutei de oja, aceasta mi-a sarit din mana [„si melcul, tusti! in tufis”] si a aterizat pe gresie, nu inainte de a-mi murdari iremediabil pantalonii.

Cateva ore mai tarziu, in masina fiind, am dat peste un mic blocaj pe soasea. Cauza: un porc ratacit facea toate masinile sa incetineasca. Scot aparatul foto din geanta, ca sa imortalizez momentul, imi lovesc tigara cu mana, jarul cade pe mine… Mi-am ars oja de pe doua unghii. S-a innegrit, evident, arsa fiind, asa ca a trebuit sa revopsesc doua unghii.

E clar, treaba asta nu-i pentru toata lumea. Poate ca daca viata mea ar depinde de asta, as reusi sa imi vopsesc unghile perfect, fara greseli. Dar mai bine sper ca viata mea nu va depinde niciodata de asta!

10 thoughts on “Lacul de unghii – unele treburi nu-s pentru toata lumea”

  1. Eu nu aveam răbdare să stau locului până se usca oja și întotdeauna îmi distrugeam vreo 4, 5 unghii, așa că ajunsesem să nu mă mai dau deloc cu ojă. Doar că de vreo 7, 8 luni am descoperit unghiile de gel, și asta a fost salvarea mea, fiindcă timp de-o lună am unghiile îngrijite fără nici un stres :).

  2. De aia folosesc doar lac transparent, macar ala nu se vede cand dau pe langa (era sa scriu daca :P), adica intotdeauna si la fiecare unghie…
    Oricum buna ideea cu batonul corector, cred ca o sa imi iau si eu.

  3. Eu imi fac unghiile de la dreapta impecabile, ca din salon iesite, iar la stanga era bine sa dau doar pe langa… dau in multe directii, imi pica pensula din mana, le lipesc intre ele… As fi renuntat de mult daca nu gaseam la 2 blocuri mai incolo de mine un salon unde costa manicura mai putin decat un pachet de tigari (si cu oja frantuzeasca, nu stiu daca pot da nume).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.