LaDorna Zile Ușoare

Curierul de la DHL mă trezește dintr-un somn scurt, dar profund, și mă anunță că vine în cinci minute cu un colet. 

Pentru un blogger activ, treaba asta e destul de comună, adică nu e chiar la ordinea zilei, dar în această perioadă m-au căutat mai mulți curieri decât de obicei. De multe ori, companiile sau agențiile care le reprezintă îmi trimit tot felul de cadouri, mai mari sau mai mici, fără să mă mai anunțe că urmează să primesc ceva. Iar eu ador surprizele astea!

Despre coletul ăsta știam doar că e o surpriză și trebuie să vină luni. Dormisem trei ore când a ajuns, nici nu știu cu ce nume i-am semnat pe gadgetul ăla handheld pe care îl au unii curieri.

Apoi l-am pus pe masă și am început să ÎNCERC să-l deschid. Noroc că m-a ajutat Sebi, că eu nu eram în stare să operez un cuțit de bucătărie. În cutie, plin de fulgi de polistiren. În trei minute, am reușit să umplu bucătăria de polistiren care zbura peste tot și se lipea de toate cele. Am pus aspiratorul în priză și am aspirat polistiren până când s-a înfundat. Era mult polistiren.

Am zis: iată, ăsta e momentul ăla în care nu te mai bucuri că ai primit un colet. Mai scria și că-i fragil conținutul, ce să fie, ce să fie?! După ce am fost ajutată să desfund aspiratorul, am mai aspirat o tură de fulgi și apoi am scos din cutie un pachet compact, constând din bubble wrap și bandă adezivă.

A fost cel mai anevoios unboxing de „pișcot” din viața mea!

colet-fragil

După ce am tăiat scotch-ul și am desfăcut pachetul, ce credeți că am găsit în interior? Ghiciți? Ghiciți, normal, că m-am dat de gol cu titlul articolului. DOUĂ CUTII DE LAPTE!!!

Și o scrisorică, din care a ieșit un fluturaș de hârtie care A ZBURAT prin casă, de era să și fac cu inima!

Nu era orice fel de lapte, pentru că nu e nimeni nebun să dea câteva zeci de lei (multe zeci, DHL e cea mai scumpă firmă de curierat) ca să-mi trimită doi litri de lapte pe care-i puteam cumpăra de la supermarket!

Nu, e proaspăt lansatul lapte LaDorna Zile Ușoare, fără lactoză.

LaDorna Zile Usoare

Și abia după ce mi-am băut cafeaua cu lapte am făcut legătura între supliciul despachetării acestui cadou neobișnuit și starea neplăcută pe care o ai atunci când ești intolerant la lactoză și consumi lapte. Aha! Polistiren peste tot, fluturași care zboară prin casă, simți că pierzi controlul, te enervezietc. Adică exact așa cum te simți când, intolerant la lactoză fiind, bei lapte și apoi încep neplăcerile.

LaDorna Zile Ușoare este un lapte mai ușor de digerat, fără lactoză, cu 1,5% grăsime. Are aceeași textură și valoare nutritivă precum laptele clasic și poate fi consumat în orice moment al zilei, fiindu-le recomandat:

  • persoanelor care au intoleranță la lactoză,
  • celor care suferă de gastro-enterită și
  • celor care urmează un tratament cu antibiotice.

Peste 17% dintre consumatorii de lapte din România resimt senzații de balonare și indigestie atunci când consumă lapte, potrivit studiului „Adapted Milk Potential, Quantitative Survey, July 2014”, realizat de IPSOS România. Acest disconfort este cauzat de imposibilitatea organismului de a digera lactoza sau, mai exact, a zahărului natural din lapte. Majoritatea celor care prezintă simptome ale intoleranței la lactoză (balonare, disconfort abdominal sau indigestie), la 30-60 de minute după consumul laptelui clasic aleg, în final, să nu mai consume produsul, deși el constituie una dintre cele mai importante surse alimentare de calciu.

Nimic despre preț, dar dacă-l văd la Kaufland sau Profi sau Auchan sau pe unde mai ajung zilele astea, promit să actualizez articolul.

Foto featured: Milk, de la Shutterstock

9 thoughts on “LaDorna Zile Ușoare”

  1. Am cumparat eu de la Auchan alaltaieri. Costa 5 lei si un pic parca … Am baut deja prima cutie, e bun la gust, nu simt diferenta (adica nu l-as putea deosebi de laptele cu lactoza) :)

  2. din moment ce l`ai primit in cutie, e lapte din ala care se poate pastra in afara frigiderului pana`n iulie?
    ma gandesc ca e nasol sa fii intolerant la lactoza, eu una as muri, ador laptele, branza de toate felurile si tot felul de sosuri pe baza de smantana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.